La Diputació de València tanca amb èxit el programa ‘Les fosses del franquisme’ amb més de 40.000 visites

La representació de l’obra L’enterrador en el Teatre Principal de València. Ha tancat amb èxit el programa ‘Les fosses del franquisme’ de la Diputació de València. Que en els últims 10 mesos ha arribat a més de 40.000 persones. A través de conferències, projeccions, exposicions i publicacions de llibres, entre d’altres activitats.

La proposta de Gerard Vàzquez i Pepe Zapata és un espectacle teatral de ficció que es basa lliurement en les vivències de diverses persones. Entre elles les de Leoncio Badia, conegut com “l’enterrador de Paterna”.

La proposta de les àrees de Memòria Democràtica i Cultura de la Diputació de València. Amb el suport de l’Ajuntament de Paterna. Ha constat d’una doble exposició sobre les fosses del franquisme al Museu d’Etnologia i al Museu de Prehistòria. Amb un ampli programa d’activitats paral·leles en el qual han participat juristes, historiadors i artistes com Baltasar Garzón, Dolores Delgado, Ricard Vinyes, Isabel Cadenas o Paco Roca. La vicepresidenta primera i responsable de Memòria Democràtica, Natàlia Enguix, ha tingut paraules d’agraïment per a totes les persones que han cedit els seus testimoniatges i la seua intimitat. 

La responsable provincial ha garantit la continuïtat dels recursos econòmics per a localitzar. Exhumar i identificar les restes de persones que van ser assassinades i que van desaparéixer de manera forçada.

Des de l’àrea de Memòria Democràtica de la Diputació aposten per el vessant pedagògic i educatiu de la memòria i, per tant, en una recent reunió amb la directora general de Memòria Democràtica del Govern d’Espanya, Zoraida Hijosa, han plantejat que les exposicions tinguen encara més recorregut.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.