La Diputació invertix més de 400.000 euros en la millora del cicle integral de l’aigua de sis municipis de la Ribera Baixa

La vicepresidenta i responsable de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, explica que enguany l’estratègia Reacciona “subvenciona 90 projectes en pobles, mancomunitats i entitats locals menors per a la millora de les xarxes de proveïment d’aigua potable i sanejament”

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha resolt la convocatòria d’ajudes per a la millora del cicle integral de l’aigua, inclosa en l’estratègia Reacciona 2022 amb una inversió de 6.850.000 euros. En total, 88 municipis, l’entitat menor de La Barraca d’Aigües Vives i la mancomunitat del Marquesat, són les entitats beneficiàries de les subvencions destinades a la nova implantació, millora o renovació de les xarxes d’abastament d’aigua potable o de sanejament.

A la Ribera Baixa, els projectes que han rebut la subvenció, per un import global de 424.041 euros, són la renovació de la xarxa d’abastament al carrer Ramón Añó i del col·lector del carrer d’Isabel de Villena de Sollana amb 90.000 euros; la substitució de la tuberia de fibrociment del carrer de Sant Salvador de Riola amb 88.081 euros; l’adequació del clavegueram de la ronda de Bernat Añó de Sueca amb 24.310 euros; la construcció de la depuradora i la millora del sanejament del Mareny de Sant Llorenç a Cullera amb 60.000 euros; la renovació d’un tram de la xarxa d’abastament en l’avinguda de la Foia d’Almussafes amb 75.118 euros; i el telecontrol i la millora de la xarxa d’abastament de Fortaleny amb 86.532 euros.

“Són obres imprescindibles perquè les infraestructures hidràuliques estan molt envellides”, indica la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó. “De fet, molts municipis encara tenen conduccions de fibrociment i no ens podem permetre el luxe de perdre la meitat de l’aigua potable que va per les canonades”.

A més, són objecte de la subvenció els sistemes d’emmagatzematge o de drenatge sostenible, que permeten la reutilització de l’aigua; els punts de dosificació d’aigua procedent de la xarxa pública, que fomenten el consum de l’aigua d’aixeta; i la instal·lació o la reposició de comptadors i equips de control de cabals i de pressions. “Altres actuacions que es poden sol·licitar són la digitalització per a detectar avaries i fuites o el disseny de filtres verds per a evitar el vessament d’aigües residuals a rius i platges”, recorda Amigó.

La vicepresidenta explica que “sovint actuem exclusivament en la mitigació del canvi climàtic, és a dir, en reduir les emissions, però les sequeres, cada vegada més freqüents i llargues, afectaran a la disponibilitat i la qualitat de l’aigua. Per això és igual d’important adaptar-nos. En este sentit, en uns dies publicarem una convocatòria extraordinària dotada amb un milió d’euros, de manera que en tres anys haurem invertit més de 21 milions en projectes per a l’estalvi hídric i el tractament d’aigües residuals”, conclou Amigó.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.