La Fe celebra el Dia Mundial de la Prematuritat amb una jornada dedicada a les famílies

Tallers, testimoniatges i un mural commemoratiu per a conscienciar a la societat sobre els problemes als quals s’enfronten els bebés prematurs i l’impacte emocional per a les seues famílies

La Fe atén anualment al voltant de 700 bebés prematurs

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Prematuritat, l’Hospital La Fe de València ha organitzat una jornada d’activitats i tallers. On s’han reunit pacients prematurs que han estat ingressats en la unitat de Neonatologia d’aquest centre. Al costat de les seues famílies, per a donar visibilitat i conscienciar sobre els problemes als quals s’enfronten i l’impacte emocional que aquesta situació els suposa.

La jornada s’ha desenvolupat durant tot el matí i ha començat amb les diverses activitats a les famílies i la construcció del mural. ‘Un pedacito del meu’ en el qual les famílies participants han col·locat fotografies i missatges sobre les seues experiències i de suport a les famílies que estan passant en aquest moment per aquesta situació. A més, s’ha realitzat una xicoteta demostració del ‘taller de germans i germanes’ que habitualment es realitza en el servei.

Seguidament, dues sessions, una sobre fisioteràpia en Neonatologia i una altra sobre recursos en internet per a les famílies amb menors nounats. Han donat pas a una taula amb testimoniatges de les experiències de les famílies.

Servei de Neonatologia de La Fe

Els bebés prematurs són aquells que naixen abans de la setmana 37 d’embaràs i té riscos per a la salut. Que són proporcionals al pes i setmana de naixement. Aquests riscos per a la salut són majors quant menor és el pes i les setmanes de gestació del bebé. Però en els últims anys s’ha aconseguit augmentar el percentatge de supervivència.

El servei de Neonatologia de La Fe va atendre l’any passat a al voltant de 700 bebés prematurs. Que representen al 13% del total de naixements a l’hospital i quasi a la meitat dels atesos en el servei (45%).

L’Hospital La Fe és centre de referència en la Comunitat Valenciana en el control dels embarassos de risc que poden esdevindre en un naixement preterme. Amb diverses tècniques i tractaments orientats tant a retardar el naixement, com a previndre seqüeles en els nounats.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.