La Fe entrega els guardons del XVI Premi Literari per a Pacients

Els relats ‘JM708’, ‘Un mal són amb final feliç’, i el poemari ‘A flor de fel” han sigut els guanyadors

En aquesta edició s’han presentat un total 19 participants amb 12 relats en prosa i 7 en vers

La Associació José Luis Sampedro per a la Salut i la Cultura de l’Hospital La Fe ha entregat el seu XVI Premi Literari a l’Hospital La Fe

Tal com ha recordat la subdirectora Mèdica de l‘Hospital La Fe, la doctora Isabel Boscá “es tracta d’un certamen molt important per a nosaltres, i estem molt feliços que es puga reprendre aquest lliurament de premis amb normalitat. Donar veu als i les pacients, en moments com els que hem viscut, es fa, si cap, encara més important. A través dels relats podem escoltar la seua veu i conéixer quins han sigut les seues vivències”.

El premi al millor relat en valencià el text de Pepa Serna Mollá ‘Un malson amb final feliç’ és un text reflexiu entorn de la vida i les seues vicissituds, al mateix temps que narra el seguiment de la malaltia hepàtica del seu marit que requereix un trasplantament.

Quant a la millor narrativa en castellà, el guardó ha sigut per a ‘JM708’, escrit per Diego Muñoz Núñez. Un escrit que relata amb destresa i gran expressivitat literària el procés que porta un pacient des que entra al vestíbul de la Fe per primera vegada fins que finalitza el seu procés assistencial.

En la modalitat de poesia, Jose Antonio March Villalba ha sigut el guardonat amb el seu poemari “A flor de Fel”, un extens poema que estremeix al lector per un tema tan dur com la malaltia d’Alzheimer.

Els autors premiats han rebut sengles diplomes acreditatius i un lot de llibres com a premi, i tots els altres participants en el concurs han rebut un diploma.

En total, en aquesta edició del Premi Literari per a pacients de l’Hospital La Fe, s’han presentat 19 concursants que han presentat nou relats en castellà i tres en valencià. A més, s’han presentat set relats en estil poesia. En aquesta edició, cal destacar que, s’han presentat relats i poesies de diferents països, concretament, dos de l’Argentina, una de Portugal, i de diferents punts d’Espanya com Tenerife, Màlaga, Donostia o León.

Els relats guanyadors seran publicats en un llibre editat per la Associació José Luis Sampedro per a la Salut i la Cultura al costat d’altres relats presentats, triats pel jurat.

L’acte va concloure amb un emotiu homenatge a Almundena Grans i un record als guanyadors del Premi Literari del 2007 al 2021.

El jurat d’aquesta edició l’han format María Montes Payá, doctora en Belles arts per la Universitat Politècnica de València; Ginés Vera, escriptor, docent, divulgador i gastrònom, que ha publicat articles de divulgació en les revistes Cantàbria negocis, Ràpita, Urbis Notícies, Donar-te i el diari Tribuna Valenciana; i Imma Mànyez, guanyadora del premi de poesia en Valencià ‘Marc Granell’ que organitza l´Ajuntament d´Almussafes.

Associació José Luis Sampedro

La Associació José Luis Sampedro per la Salut i la Cultura de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe desenvolupa diverses activitats culturals i lúdiques des de l’any 2002, amb l’objectiu de combatre l’ansietat i la melancolia dels pacients hospitalitzats. La meta és aconseguir fer més profitosa i agradable l’estada de les persones ingressades, dels seus acompanyants i del propi personal de l’hospital.

Entre les principals activitats desenvolupades per l’associació destaquen conferències, presentacions de llibres, tertúlies literàries, la celebració del Dia del Llibre o la commemoració del Dia de la Dona. Així mateix, duen a terme diversos concursos literaris infantils i d’adults, tallers de poesia, representacions de teatre infantil i d’adults, contacontes, concerts musicals i cursos de divulgació, entre altres.

L’Ajuntament d’Alfafar ha organitzat una concentració per a reclamar el soterrament de les vies del tren després d’un nou accident mortal en el municipi. En l’acte, realitzat al costat del pas a nivell de la localitat, es va guardar un minut de silenci per la persona morta i es va llegir un manifest per a donar veu a la històrica reclamació de la ciutadania d’Alfafar.

A la concentració van assistir tots els grups municipals, així com els representants de les alcaldies de Sedaví i Benetússer i la Mancomunitat Horta Sud. També van ser presents associacions dels municipis afectats com a mostra del caràcter ciutadà de la reclamació.

Des de l’Ajuntament d’Alfafar s’ha iniciat una recollida de signatures per a reclamar el soterrament de les vies davant Adif, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, i la Generalitat Valenciana. Les persones interessades podran sumar-se a la campanya a través dels formularis situats en el consistori.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.