La festa del arbre es fa per 4t any consecutiu al Permabosc amb el alumnat del col·legi Santa Maria d’Aigües Vives de la Barraca

El passat divendres 1 de març s’ha celebrat a la parcel·la municipal anomenada “Permabosc” per 4t any consecutiu la festa de l’arbre amb el alumnat del col·legi Santa Maria d’Aigües Vives de la Barraca.

S’està consolidant aquest projecte d’illa de biodiversitat de la entitat de custodia de territori conformat per les associacions AMA Vall d’Aigües Vives, Interpreta Natura i la cooperativa Llavorem.

Desprès del incendi del 2016, es va crear la associació mediambiental AMA per a concienciar. Reforestar i incrementar la biodiversitat a la vall d’Aigües Vives, fomentant la permacultura i el policultiu front el monocultiu tradicional.

La Regidoria de Medi Ambient, de l’ajuntament d’Alzira ha fet possible esta participació entre entitats amb la figura legal de custòdia de territori per a experimentar este “illot de biodiversitat”, que conté moltes espècies.

Quan el alumnat ha arribat al Permabosc, acompanyats pel seu director i els seus mestres, s’ha explicat el desemvolupament de la activitat i els conceptes més importants com la permacultura, la biodiversitat i el policultiu.

Desprès, a banda de participar a un taller de manualitats amb Interpreta Natura per a fer un collaret de fusta decorat, s’han organitzat en grups i han plantat un llistat ample de varietats d’arbres i d’aromàtiques pomera, xiprer, nisprer, perera, cirerer, bresquilla, prunera, parra, ametler, pistatxo, morera, figuera, albercoc, baladre, garrofera, timó, orenga, lavanda, sajolida, romer, sàlvia, maria luisa, aloe vera i gesmiler.

A les 12h aproximadament han tornat al cole amb la satisfacció de haver contribuït amb la Natura per a fer un món millor i més resilient front la emergència climàtica.

El propòsit de la iniciativa es recuperar la biodiversitat perduda per l’omnipresent monocultiu i, per suposat, mitigar el canvi climàtic. És important implicar a la comunitat educativa i la festa de l’arbre és el moment oportú.

A l’acte també han participat l’alcalde d’Alzira Alfons Domínguez, la regidora d’educació Virtuts Piera i l’alcalde de la Barraca Gilles Denans.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.