La Fundació Esportiva Municipal posa en marxa un sistema antiofegament en tres piscines d’estiu

Natzaret, Benimaclet i El Palmar servixen com a prova pilot de cara a la seua implantació en la resta de piscines cobertes el pròxim curs

Les piscines de Natzaret, el Palmar i Benimaclet disposen de sistemes antiofegament que detecten si els nadadors es troben més de 30 segons per sota dels quatre centímetres d’aigua.

El regidor d’Esports, Javier Mateo, ha assistit este matí a la posada en marxa en la piscina municipal del Poliesportiu de Benimaclet d’un sistema que busca minimitzar les possibilitats d’accidents en les piscines d’estiu de la ciutat mitjançant l’ús de noves tecnologies. En concret, es tracta del sistema de seguretat valencià Nagi Smartpool de Zonyx.

Este dispositiu va col·locat en els capells, ulleres o cintes adaptades per als nadadors, que emetrà una alarma en el rellotge intel·ligent del socorrista si detecta que l’usuari roman per davall dels quatre centímetres d’aigua més de 30 segons. Es tracta d’una tecnologia pensada inicialment per al seguiment de persones per tal de garantir els aforaments i la distància de seguretat i que s’ha adaptat a l’activitat en les piscines.

En concret, en les piscines de Benimaclet, Natzaret i El Palmar s’han instal·lat antenes de Bluetooth que monitoren en tot moment els dispositius i, en el moment que un d’ells deixa d’emetre senyal, salta l’alerta del sistema, vinculat al rellotge del socorrista. La pantalla assenyala concretament el punt de la piscina on el dispositiu va emetre senyal per damunt dels quatre centímetres d’aigua per última vegada.

I és que, a més, el nou sistema permetrà que els nadadors calculen la distància, el nombre de llargs, la velocitat o el temps mitjà per cada 100 metres, de forma que milloren el seu rendiment.

El regidor d’Esports, Javier Mateo, ha assenyalat que el sistema “ens permet implementar la tecnologia per a millorar la seguretat de les nostres piscines i de les seues usuàries i usuaris. De moment és una instal·lació que servirà de prova per a instal·lar-lo en les piscines cobertes, atés que ens permetrà ludificar la pràctica esportiva, obrint un ampli nombre de possibilitats als banyistes, així com obtindre valuoses dades per a la gestió municipal”.

De moment este sistema s’usarà en els cursos de natació per a previndre ofegaments en les piscines d’estiu del Palmar, Natzaret i Benicalap mentre s’estudia la seua futura implantació en altres piscines cobertes de cara al nou curs.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.