La Generalitat analitzarà les aigües residuals de centres de majors i de persones amb diversitat funcional abans de Nadal

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat hui dijous que la Generalitat, a través de l’empresa de subministrament d’aigües Global Omnium, analitzarà abans de Nadal les aigües residuals dels centres residencials de majors i de persones amb diversitat funcional com a part de l’estratègia de detecció i control de la COVID-19.

Este és un pas més d’un projecte que va iniciar la Generalitat en col·laboració amb el Ministeri de Ciència i Tecnologia que dirigeix Pedro Duque i l’empresa Global Ómnium, i que situa a la Comunitat Valenciana com a pionera en tècniques de monitoratge de les aigües residuals i alerta primerenca en la lluita contra la pandèmia.

En el cas que, com a conseqüència de les anàlisis practicades, es detecten traces genètiques del Covid en algun dels centres, s’activaran els protocols de control relacionats amb la presa de mostres als treballadors, treballadores i residents per a intervindre en les residències amb la major rapidesa. Això permetrà activar mesures de control fins i tot en el cas que es tracte de persones asimptomàtiques i els contagis hagen passat inadvertits.

L’iniciativa es coordinarà de manera conjunta entre la Conselleria de Polítiques Inclusives i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.