La Generalitat farà efectiva la reducció addicional del 30% en abonaments

La Generalitat farà efectiva la reducció addicional del 30% en abonaments i títols multiviatge de transport públic a partir de l’1 de setembre

Amb el nou decret del govern aprovat durant la setmana, les espanyoles i els espanyols poden demanar el seu abonament gratuït de RENFE rodalies per als pròxims 4 mesos i un abonament de mitja distància a meitat de preu. 

Però, quines són les passes a seguir per a aconseguir esta mena d’abonament?

Primerament, és important saber que l’usuari haurà de deixar una fiança de 10 euros en el cas de l’abonament de rodalia. El mètode és senzill si viu pròxim a una estació de rodalia ja que, a les finestretes d’atenció podrà sol·licitar-lo i la tramitació serà immediata per part del personal encarregat. 

En tot cas, per a aprofitar el decret del govern i traure’s l’abonament de manera autònoma els passos són els següents.

Primerament, ja siga a través de l’APP de RENFE al telèfon o a través de la seua pàgina web, la veïna o veí interessat deurà registrar-se a la pàgina web del servei. Una vegada registrats caldrà tornar a l’aplicació mòbil, ja que sols a través d’aquesta es pot demanar de forma autònoma.

Els passos són els següents:

  1. Seleccionar la zona de rodalia que s’use habitualment i procedir a comprar bitllets.
  2. Seleccionar les estacions d’origen i de destinació, al mètode de pagament s’haurà de seleccionar l’opció “Abonament Recurrent”. Aquesta opció està taxada en 10 euros, els quals són una mena de dipòsit què, si durant la validesa de l’abonament s’han fet 16 viatges o més, es reintegrarà al termini del mateix. 
  3. A través de les pantalles es generarà un codi QR que s’haurà d’ensenyar al personal de les taquilles o a la màquina d’autovenda de rodalies per a que faciliten de forma totalment gratuïta el bitllet per a viatjar.

Si el pagament es fa amb targeta es reintegrarà automàticament a l’usuari al final del termini del mateix.

Comenta la notícia