La Generalitat instal·larà plaques solars a l’IES Escultor en Francesc Badia de Foios

 Es preveu que la instal·lació comence la pròxima primavera

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La Generalitat Valenciana instal·larà 114 plaques solars en instituts públics valencians – dels quals nou pertanyen a l’Horta Nord – dins del programa ‘ZERO, energia de proximitat’, impulsat per les Conselleries d’Educació, Cultura i Esport i Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, amb l’objectiu de generar energia solar neta.

Entre els instituts triats es troba l’IES Escultor en Francesc Badia de Foios, que comparteix llista amb els centres educatius de Burjassot, La Pobla de Farnals, Massamagrell, Montcada, Puçol i Rafelbunyol. L’alcalde de la localitat, Sergi Ruiz, ha celebrat aquesta notícia que “no només transformarà l’institut de Foios en un espai autosuficient, sinó que suposa un avanç important en la transició energètica del municipi”.

Cal destacar que aquestes plaques solars s’uniran a les que ja estan en funcionament o estan en tràmit d’instal·lar-se en altres dependències municipals, com són la del poliesportiu municipal, la del col·legi Rei en Jaume o la de la Llar de Majors.

El període de licitacions arrancarà a la tardor, i es preveu que, durant la pròxima primavera, es comence amb la instal·lació de les plaques fotovoltaiques. “Es tracta, sens dubte, d’una mesura de gran importància per a fer front a la pobresa energètica i avançar en la reducció de CO₂ per a fer front al canvi climàtic”, ha apuntat la regidora de Medi ambient, Amparo Pérez. 

I és que, com ha anunciat la Generalitat, en aquesta primera fase, entre 5.000 i 7.000 famílies en risc de vulnerabilitat es beneficiaran dels excedents elèctrics.

Comenta la notícia