La Generalitat modifica la prohibició de cremes agrícoles davant les reivindicacions de les principals organitzacions agràries

La Generalitat Valenciana respon a les reivindicacions de les associacions agràries en relació a les cremes agrícoles.

Després de la publicació d’una resolució en què s’establia una prohibició generalitzada fins al 15 d’octubre davant del risc d’incendis forestals, les principals representants del sector valencià instaren la Generalitat a aclarir la situació en relació a les distàncies i les excepcionalitats. 

Ara, la Generalitat ha rectificat i permetrà les cremes agrícoles a 500 metres de terreny forestal. La Conselleria de Justícia ha matisat la prohibició en una resolució que estableix també excepcions puntuals de caràcter extraordinari, com les parcel·les en què es troben residus agrícoles que hagen de ser eliminats amb foc per raons fitosanitàries, prèvia justificació mitjançant informe tècnic.

També comptaran les parcel·les en què s’hagen arrancat cultius de llenyaprèviament a la publicació de la resolució i estiguen pendents de crema per a la replantació o transformació. 

Des de l’AVA-ASAJA, assenyalen que el conseller ha mantés una conversa telefònica amb l’associació per traslladar-los la notícia. Cristobal Aguado, president de l’Associació Valenciana d’Agricultors, explicava que tot i que entenen la situació de risc d’incendi que ha conduït a esta decisió, algunes podes han de cremar-se de forma urgent i és necessari trobar punts en comú. 

La Conselleria d’Agricultura remarca que, si les circumstàncies que han motivat la publicació de la prohibició canvien, es podria publicar una nova resolució que autoritzara de nou les cremes.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.