La Generalitat reconeix a Foios com un dels municipis amb millor accessibilitat

Foios ha obtingut una puntuació de 86 sobre 100 en matèria d’accessibilitat general segons l’estudi publicat a geoaccessibilitat.gva.es

Amb una puntuació de 86 sobre 100, Foios ha sigut reconegut per la Generalitat Valenciana com un dels municipis amb millor accessibilitat general. Com ha assenyalat l’alcalde de la localitat, Sergi Ruiz, “encara queda molt per fer, però és un gran estímul que la Generalitat reconega el gran esforç que hem fet des de 2015”.

En aquest sentit, ha explicat Ruiz, “són moltes les actuacions que s’han dut a terme per a eliminar barreres i adaptar places i carrers, millorant la mobilitat de les persones a peu o amb bicicleta, siga quina siga la seua condició física”. Segons el departament d’Urbanisme, des del 2015 l’Ajuntament de Foios ha invertit més de 600.000 € en contractació permanent de personal i compra de material amb què s’han adaptat 150 cantons, executat rampes i instal·lat ascensors en edificis municipals, la qual cosa ha convertit l’accessibilitat i la mobilitat en una de les principals senyes d’identitat del municipi.

A més, s’ha anat completant la ronda de circumval·lació per a convertir-la en una ruta per a ciclovianants de prop de 3 quilòmetres, des de la nova rotonda a la CV-300 fins al nou carril bici de l’avinguda del Cid que connecta amb Albalat. En aquests moments hi ha en licitació dos trams més de la ronda per valor de 480.000 €, en Antic Regne i al camí de la Creu. També es troba en redacció un projecte de ruta per a ciclovianants al camí de la Mar, que connectarà Foios amb la via Xurra.

Pel que fa a la millora de la mobilitat al casc vell, cal destacar que amb l’aprovació del PAI Portalet – Forn Vell i l’execució de la urbanització que començarà en les pròximes setmanes, també s’obriran carrers alternatius al carrer de la Sarieta, evitant el trànsit de vehicles pel nucli històric, i es podrà impulsar la peatonalització dels carrers del nucli històric.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.