La II Trobada de Muixerangues de Guadassuar reuneix més de 150 persones

Guadassuar ha tornat a ser punt d’encontre de muixerangues amb la II Trobada.

Dos anys després de la primera Trobada, la localitat ha acollit una nova cita que ha reunit més de 150 muixeranguers i muixerangueres de la Carabassota de Guadassuar, la Muixeranga de Sueca i la Conlloga Muixeranga de Castelló.

Amb aquesta segona edició, la Carabassota pretén consolidar el paper de Guadassuar com a epicentre del món muixeranguer, aprofitant la bona salut de la colla, que cada any continua creixent.

La jornada començà amb un passacarrer des de la Plaça Reginaldo, on les diferents colles participants es prepararen per al passacarrer posant-se les faixes i atenent a les instruccions dels seus mestres.

Des de la Conlloga Muixeranga de Castelló, insistien també en l’expansió del fet muixeranguer i en la importància d’estes trobades.

Abans d’arribar a la Plaça Major, el lloc escollit per celebrar la trobada, les colles feren una parada per mostrar al públic assistent les seues habilitats.

Els mestres de la Muixeranga de Sueca destacaven la satisfacció per poder recollir els fruits del treball realitzat al llarg de l’any alhora que visiten altres poblacions.

En arribar a la Plaça Major, s’inicià l’acte amb l’estructura clàssica de les trobades: tres rondes on cada colla munta una figura diferent i una ronda final conjunta de comiat.

La jornada va continuar amb l’actuació del Grup Bataina per amenitzar l’espera del dinar i, ja de vesprada, festa amb DJ oberta a tot el poble. 

L’objectiu de la Carabassota, consolidar la seua Trobada com una cita bienal estable dins del calendari muixeranguer i convertir Guadassuar en un poble de referència per als muixeranguers i muixerangueres d’arreu del territori

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.