La Jove Orquestra de la Generalitat clourà la Setmana de Música de Cambra de Montserrat

Enguany hi ha previstes set actuacions internacionals al programa aprovat pel Consell de Cultura Municipal

Fotografía JOGV y Manuel GaldufDefinitivament, s’ha conegut la totalitat del programa de concerts que configura enguany la 36ª Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat i si bé es clou en aquesta ocasió d’una manera potent i artísticament insuperable amb la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, no és menys cert que en el decurs de la setmana hi ha propostes ben interessants.

De fet, l’obertura d’aquesta edició està prevista que còrrega a càrrec de la pianista japonesa Ayako Fujiki, que ocuparà escenari amb el violinista de Bucarest Cristian Chivu i la violoncel·lista Magdalena Cristea. Tots tres interpretaran obres de Granados i de la pròpia pianista Fujiki.

El dimarts 19 de juliol té anunciada l’actuació el violoncel·lista Matthieu Sagglio, i està prevista l’audició del seu projecte “Cello Solo”, un espectacle musical centrat al voltant d’aquest instrument, que combina la tradició clàssica amb sons i ritmes importats des de les seues estades al voltant del món.

“Baltic Neópolis Quartet”, una agrupació fundada l’any 2008 a iniciativa de músics solistes de l’Orquestra “Szczecin Baltic Neopolis”, aportaran a aquesta edició de la Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat, el repertori clàssic del segle XX i XXI.

D’aquesta manera, la programació es completarà amb “Dimension tour”, “Backtobrass Lyrics”  i el Cor de la Generalitat Valenciana, formacions de molt variada factura, que aporten a aquesta edició, poliedricitat i un elevat nivell artístic, avalat pels currículums de totes i cadascuna de les formacions participants.

Per al regidor de Cultura de Montserrat, Santi Martínez, “aquesta setmana sempre ha cobert les expectatives de les persones que habitualment assisteixen, però amb la programació prevista, estic convençut que aconseguirem mantenir el nivell artístic i de qualitat que la Setmana de Cambra de Montserrat es mereix”.

 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.