La Junta de Seguretat es reuneix a Picassent per fer balanç i coordinar noves actuacions

La Subdelegada del Govern, Raquel Ibáñez, junt a l’alcaldessa del municipi, Conxa García, han presidit la reunió en la que s’han tractat diversos temes relacionats amb la seguretat ciutadana al municipi

Atenent a les dates en les que ens trobem, a poc d’haver-se encetat la campanya citrícola, des de l’Ajuntament de Picassent s’ha convocat, com cada any, una Junta de Seguretat. Per tal d’intensificar la coordinació en l’actuació entre els distints cossos de seguretat per tal d’assegurar, entre altres aspectes, la protecció de les collites i la legalitat en tot el procés de recol·lecció i transport dels cítrics.

Des de l’Ajuntament s’ha demanat més ajuda per a la vigilància del terme municipal per garantir la seguretat. Donades les seues dimensions s’ha insistit en un increment d’efectius d’acord amb els kilòmetres d’extensió, i no només pels casos denunciats. Ja que el terme de Picassent és el més gran de la Comarca. Per part de les autoritats s’ha remarcat també la importància de denunciar en cas de patir robatoris.

Però a més, s’han posat damunt la taula altres qüestions que estan afectant a la població en matèria de seguretat. Com poden ser: la violència de gènere, l’ocupació il·legal de vivendes o les carreres il·legals de cotxes que tenen lloc en el Polígon Industrial de Picassent. “Tots ells, temes importants per als que és imprescindible un treball conjunt i coordinat no només de la Policia Local sinó també d’altres efectius com la Guàrdia Civil ó la Policia Autonòmica, per aconseguir una major efectivitat”. Afirma el regidor de Seguretat Ciutadana, Salvador Morató. 

A més efectius, més vigilància i una major seguretat

D’esta manera, durant l’encontre s’ha fet seguiment i balanç dels casos de violència cap a les dones i s’ha valorat de manera positiva el funcionament del servei ATEMPRO, Servei Telefònic d’Atenció i Protecció a les víctimes de violència de gènere. Concloent que el grau de coordinació existent està garantint l’eficiència i seguiment en la violència de gènere. 

Respecte a les vivendes ocupades, propietat de la SAREB, s’han valorat diverses opcions per trobar la solució més ràpida i efectiva a esta qüestió que està afectant a la convivència del veïnat en el municipi. Per altra banda, una major presencialitat i vigilància junt a un augment d’efectius policials i de guàrdia civil. Junt a un increment del control de les xarxes socials, s’ha acordat com a solució per avortar les carreres il·legals de cotxes al Polígon Industrial. 

Finalment, assenyalar que també s’ha presentat en la Junta la nova app d’AlertCops, el servei d’alertes que els serveis de seguretat de l’Estat posen al servei de la ciutadana per demanar ajuda en situacions de risc o també per  notificar delictes. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.