La Mancomunitat de l’Horta Sud organitza la primera trobada comarcal d’associacions de dones

Més de 25 associacions de la comarca van participar en aquesta jornada en la qual es van analitzar la participació social i l’associacionisme de l’Horta Sud

La Mancomunitat de l’Horta Sud va organitzar la primera trobada comarcal d’associacions de dones de la comarca de l’Horta Sud en l’IES Sedaví. La jornada, en la qual van participar 27 associacions i més de 60 dones. Va analitzar la participació social i l’associacionisme actual en els municipis de l’Horta Sud.


En la primera part de l’acte, es va donar la benvinguda i es va posar en valor la importància de les associacions de dones. A més, es va fer una ràpida anàlisi de l’associacionisme de les dones a l’Horta Sud, destacant la gran quantitat de participació femenina que existeix.

Anàlisi exhaustiva de la situació de l’associacionisme a la comarca


Després de la benvinguda, es va celebrar una taula redona sobre en la qual van participar Carla Borràs, de la Fundació Horta Sud, Ángela Martínez de @planesvalencia. Carmen García de l’associació Dons en Acció i Rosa Rueda Vargas, de l’associació Per Tu Dona. Durant aquesta part, es va realitzar una anàlisi exhaustiva de la situació de l’associacionisme a la comarca. Es va destacar la quantitat de dones joves que formen part de diferents associacions. A més, es va comentar la importància de celebrar trobades d’associacions com la que s’estava duent a terme per a l’intercanvi de pràctiques i experiències.

La participació social digital

Per a finalitzar, es va dur a terme la dinàmica “Associacionisme 2.0: La participació social digital” a càrrec de Milers de tallers. Una associació que imparteix tallers sobre la coeducació integral orientada a afavorir la igualtat en tots els àmbits de l’educació. Durant el taller, les persones participants es van dividir en grups. Van analitzar les noves formes de participació en associacions relacionades amb el món digital. El principal objectiu en aquest punt va ser la interacció entre les diferents associacions per a intercanviar experiències, idees, opinions, informacions o dificultats a les quals s’enfronten.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.