La Mancomunitat l´Horta Nord presenta el disseny del V Pla d’Addiccions

La institució es compromet a continuar promovent la salut i prevenint addiccions amb la implementació del nou Pla d’Addiccions

La Mancomunitat l´Horta Nord va acollir una doble sessió. Per a avaluar l’IV Pla Mancomunat de Prevenció de Conductes Addictives i presentar el disseny del V Pla d’Addiccions.

El V Pla d’Addiccions de la Mancomunitat l´Horta Nord reflecteix el compromís de l’entitat per a continuar desenvolupant accions de promoció de la salut i prevenció d’addiccions en els seus municipis. Aquest document servirà com a referència per a intervindre sobre els riscos associats a diverses formes de consum de substàncies i altres conductes potencialment abusives.

Fran López, President de la Mancomunitat, va comentar: “Estem compromesos a continuar definint i executant accions de promoció de la salut i prevenció d’addiccions en els nostres municipis. El nou Pla serà una eina fonamental per a intervindre eficaçment en els riscos associats al consum de substàncies i altres conductes addictives.”

Durant la sessió, es va subratllar la complexitat i varietat de les addiccions. Així com el seu impacte integral en les persones, afectant tant física, psíquica com socialment. Es va destacar que tots els presents, des de responsables polítics fins a equips tècnics i diversos departaments municipals, són agents de prevenció.

“Tots i totes els que estem hui ací treballem per al benestar dels ciutadans dels nostres municipis. És essencial que col·laborem estretament per a dissenyar una estratègia de prevenció. Centrada en les persones, promovent l’apoderament ciutadà i la responsabilitat en la seua pròpia cura,” va afegir López.

La jornada va concloure amb la presentació d’Andrea Escudero, tècnica responsable del departament de la UPCCA, i Julia Aguilar, sociòloga especialista en Polítiques Públiques de Prevenció d’Addiccions de l’empresa E-valore. Julia Aguilar acompanyarà el disseny i les accions del procés participatiu del V Pla d’Addiccions de la Mancomunitat l´Horta Nord.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.