La Mancomunitat L’Horta Nord prevé la violència de gènere amb el programa ‘No em tocs el Whatsapp’

La iniciativa ha sigut present en diversos IES de la Mancomunitat l’Horta Nord

La Mancomunitat de L’Horta Nord continua amb el seu compromís per la igualtat adherint-se al programa ‘No em tocs el whatsapp’.

Impulsat per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ). Té com a objectiu conscienciar sobre la violència de gènere a l’alumnat dels Instituts d’Educació Secundària (IES). També dels Espais Jove, joves d’entre 12 i 17 anys.

“L’ús de la tecnologia té cada dia més pes en el dia a dia dels jóvene. Per la qual cosa és necessari abordar el seu ús. En perspectiva de gènere perquè puguen fer bon ús i fomentar un espai lliure de violència de gènere en elles”. Ha manifestat Fran López, president de la Mancomunitat.

A través del departament de joventut de la institució, el programa s’ha dut a terme en els IES de tots els municipis que formen part de la Mancomunitat l’Horta Nord concloent aquesta mateixa setmana en l’IES de Massamagrell amb una avaluació molt positiva per part del professorat i del departament d’Orientació.

El programa

‘No em tocs el whatsapp’ consta de dues sessions. En la primera, s’aborden conceptes com el sexe, gènere, esteriotipos de gènere i sistemes sexe-gènere. També s’analitza com es construeixen els estereotips en la societat relacionats amb la feminitat i la masculinitat. Al voltant d’ells es fomenta una reflexió sobre les desigualtats que aquests estereotips generen en les relacions entre gèneres.

La segona sessió se centra en desmitificar l’amor romàntic. Es convida a l’alumnat a reflexionar sobre com s’ensenya a estimar en les relacions de parella des de la infància i com aquest model es perpetua en l’adolescència i l’edat adulta. Es desmunten els pilars del mite de l’amor romàntic i s’aborda la seua relació amb la violència de gènere, fomentant la construcció de relacions amoroses igualitàries des de la reflexió.

Prevenció en edats primerenques

El programa ‘No em tocs el whatsapp’ pretén ser una eina fonamental. Per a previndre la violència de gènere des d’edats primerenques i promoure relacions basades en el respecte i la igualtat. L’IVAJ manté el seu compromís en la lluita contra la violència de gènere subratllant la importància de crear entorns segurs i empoderar a les dones en la cerca de la igualtat.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.