La Marina i el Passeig Marítim comptaran amb 3 ‘Punts Violeta’ amb motiu de la Nit de Sant Joan

La Regidoria d’Igualtat i Polítiques de Gènere instal·larà demà, amb motiu de la nit de Sant Joan, tres ‘Punts Violeta’ (espais d’informació, sensibilització i prevenció de les agressions sexistes) que prestaran servici des de les 22.00 fins a les 04.00 hores. Un d’estos punts en La Marina, al costat de l’edifici de Veles e Vents, i altres dos al Passeig Marítim, un a l’altura de la platja del Cabanyal, al costat de l’escultura d’Antonio Ferrandis, i el tercer a l’altura de la platja de la Malva-rosa, en l’esplanada dels dofins.

Cada u d’estos Punts Violeta s’ubicarà en una carpa amb il·luminació violeta i cartell publicitari, i estarà atés per tres professionals en matèria de prevenció, conscienciació i atenció front a la violència masclista que portaran jupetins per poder ser identificades i mantindran estreta coordinació amb recursos sanitaris i policials, especialment amb el Grup d’Atenció al Maltractament de la Policia Local (GAMA).

Estes professionals repartiran xapes per a visibilitzar la lluita contra la violència de gènere i fullets informatius amb el decàleg de recomanacions per a gaudir d’unes festes sense agressions sexista, a més de fullet de la campanya “Fora de lloc” per unes festes lliures d’agressions sexuals realitzada fa uns anys amb la Federació d’hostatgeria de València. També donaran a coneixer el Centre Dona 24 hores de la Generalitat, i els recursos municipals que treballen en esta línia com ara l’Espai Dones i Igualtat, la Unitat d’Igualtat del Marítim, el Servici Repara d’atenció a homes agressors i el Servici Taronja Sencera d’atenció a adolescent i joves, el Grup GAMA de la Policia Local.

La regidora d’Igualtat i Polítiques de Gènere ha recordat hui que els punts violeta estan dirigits a la població en general, així com a les possibles víctimes de qualsevol mena d’agressió sexual durant les festes de Falles i la festa de la nit de Sant Joan i de Cap d’any a la ciutat de València.

Segons ha ressaltat Lucía Beamud, “els punts violetes són espais útils per a traslladar un missatge a la societat de rebuig a la violència masclista, establint canals més immediats i accessibles per a la denúncia i l’atenció a víctimes. La seua finalitat per tant és la de conscienciar, previndre i gaudir la festa sota el respecte cap a les dones, lliures d’assetjament i humiliació masclista”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.