La Mostra de Pallassos i Pallasses de Xirivella celebra vint-i-nou anys

Xirivella ha presentat la programació de la vint-i-novena edició de la Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos. Durant setze dies Xirivella albergarà 29 representacions, amb 15 companyies que sumen més de 30 premis en el panorama clown internacional, 5 actuacions seran gratuïtes en diferents places de la ciutat i els 6 espectacles de pagament tindran un preu popular de 5 euros.


“Xirivella porta ja 29 anys compromesa amb l’humor clown, probablement l’humor més senzill i genuí que existeix. Els nostres llaços amb l’univers pallasso són cada vegada més forts, fruit de l’esforç inversor de totes les administracions públiques”, ha assegurat l’alcalde Michel Montaner, que ha fet una crida al públic de l’àrea metropolitana i de tota València per a visiten Xirivella aquests dies.


En un acte celebrat a la Casa de Cultura, Marta Banyuls, directora de la Mostra, ha desgranat els múltiples atractius d’aquesta edició. Formaran part de la Mostra companyies com a Dons clown de Xirivella, Rosana Mira, Les Pituister, Pêcheurs de Rêves, Ameba Teatre, Virginia Imaz (Oihulari Klown), Samuel Penhastro i Hugo Miró, Patricia Pardo, A Saco Produccions, Escola de Pallassos Filles i Fills d’Augusto, Cris-is, Guillem Albá & La Marabunta, Ramiro Vergaz, The Chipolatas i José Corbacho. Destaca el caràcter internacional de la Mostra, amb tres companyies vingudes de França, el Regne Unit i l’Argentina.


Roberto Romero, el regidor de Cultura, ha destacat el caràcter popular del festival: “És una Mostra entregada al públic, amb passades gratuïtes o de pagament a un preu simbòlic de 5 euros. A Xirivella posem el millor humor a l’abast de totes les butxaques”. També han sigut presents Roberto García, del Institut València de Cultura, que ha destacat la singularitat de la Mostra dins del panorama cultural valencià, i Pau Llacunes, de l’àrea de Cultura de la Diputació de València, que ha reivindicat el paper del clown en aquests moments dins de la societat.


En aquesta edició, la personalitat del món clown homenatjada en aquesta edició serà Virginia Imaz, cofundadora i directora artística de Oihulari Klown, que va participar en la primera edició de la Mostra, en 1993 i que també estarà enguany amb el seu espectacle Sex o no sex.


Al costat de la Mostra se celebrarà la Mostreta escolar, que enguany, com a novetat, s’amplia al públic de 0 a 2 anys. D’aquesta manera, per la Mostreta passarà tota la població escolaritzada a Xirivella de 0 a 12 anys.


La Mostra tindrà una sèrie d’activitats paral·leles com el Trenet de la Rialla, una exposició fotogràfica, un curs clown, tallers de risoterapia i el cicle de Clownferencias, en el qual es parla, des del llenguatge pallasso, d’igualtat.

PROGRAMACIÓ
14 d’octubre: ‘Els 60 són nostres’, Dons clown Xirivella. Teatre auditori municipal. 20 hores.
17 i 18 d’octubre: ‘La peix Pau’, Rosana Mira. Mostreta escolar.
19 d’octubre: Les emprenedores, Les Pituister. Mostreta escolar.
21 d’octubre: ‘Nez pour Saimer’, de Pêcheurs de Réves. Teatre auditori municipal. 20 hores.
22 d’octubre: ‘Cataplum! (Vivier entre bombes)’, Ameba Teatre. Plaça Sant Francesc de Paula. 12 hores.
22 d’octubre: ‘Sex o no sex’, Virginia Imaz, Oihulari Klown. Teatre auditori municipal. 18 hores.
23 d’octubre: ‘Còmics’, Samuel Penhastro i Hugo Miró. Plaça de l’Alqueria Nova. 12 hores.
23 d’octubre: ‘Madonna’, Cia. Patricia Pardo. Teatre auditori municipal. 18 hores.
25 i 26 d’octubre: ‘Ridi, Pagliaccio’, A Saco Produccions. Mostreta escolar.
27 i 28 d’octubre: ‘Pau i Fico’, Rosana Mira. Mostreta escolar.
28 d’octubre: ‘Vetlada desclowntrolada’, Escola de Pallassos Filles i Fills d’Augusto. Casa de Cultura. 20 hores.
29 d’octubre: ‘Home’, Cia Cris-is. Plaça de Sant Enric. 12 hores.
29 d’octubre: ‘Jaleiu’, Guillem Albà & La Marabunta. Teatre auditori municipal. 20 hores.
30 d’octubre: ‘White bottom’, Ramiro Vergaz. Plaça de Gerardo Garcés. 12 hores.
30 de octube: ‘Chipolatas trio’, The Chipolatas. Plaça de la Concòrdia. 18.30 hores
30 d’octubre: ‘Abans de res molta calma’, José Corbacho. Teatre auditori municipal. 20 hores.Teniu alguna traducció millor?

Comenta la notícia