La Murta i el riu Xúquer punts principals en les actuacions mediambientals d’Alzira

Des de la regidoria de Medi Ambient d’Alzira, s’ha informat en roda de premsa,  de les pròximes actuacions que van a portar-se a terme al paratge de la Murta i el riu Xúquer dins de l’Agenda Urbana 2030 “Un riu de Futur”.

L’alcalde de la Ciutat Diego Gómez i el regidor de d’Agricultura i Medi Ambient, Pep Carreres han explicat totes les actuacions i gestions que s’han portat a terme , i aquelles en previsió de realitzar-se, per tal de recuperar l’equilibri natural de totes dues zones.

Un dels objectius és el soterrament de la línia elèctrica al seu pas pel paratge de la Murta. Una reivindicació que s’arrossega des de fa més de 25 anys per part d’associacions i la ciutadania, com també millorar la senyalítica i els senders.

Així ho ha declarat Pep Carreres, regidor d’Agricultura i Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alzira. 

Salvador Íñigo, president de  l’Associació Mediambiental Amics de la Murta i la Casella, mostraba la seua satisfacció de vore aconseguida una de les reivindicacions més antigues que satisfarà a la ciutadania.

Recuperar la vida del riu Xúquer i el seu entorn és principal per a l’ajuntament d’Alzira amb actuacions diverses incloses en la campanya iniciada fa dos legislatures, “Canya a la Canya” amb el propòsit de mantenir un riu net i viu. Unes accions, que es duran a terme amb el projecte de la Manconunitat que contarà amb una inversió de prop a dos milions d’euros, les quals es realitzaran en les zones de ponts d’Alzira i Tulell, l’Hor de Redal, Camí l’Almunia o el poliesportiu.

Pep Carreres, ha destacat el projecte de futur, respecte al riu Xúquer,  amb la creació de murs de contenció, estabilitzar espais per al passeig fluvial i pesca esportiva o la creació d’un bosc urbà en l’Hort de Redal on gaudir d’una zona de reserva i activitats d’estiu.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.