La pilota valenciana d’elit recupera l’activitat esportiva

Després de l’anunci de la Generalitat Valenciana, la Fundació reprendrà la competició la setmana vinent amb les lliguesLes partides es jugaran a porta tancada i la nova programació es comunicarà els pròxims dies

La Fundació per la Pilota Valenciana es troba en disposició de comunicar que la pilota d’elit torna als trinquets. Després que la Generalitat Valenciana anunciara este dijous, dia 25 de febrer de 2021, les noves mesures en la lluita contra la Covid-19 que entraran en vigor el pròxim dilluns, dia 1 de març de 2021, i entre les quals es permet la pràctica de la competició professional de pilota valenciana; i amb el conseqüent permís de les autoritats sanitàries i esportives, l’activitat esportiva de la Fundació reprendrà la setmana vinent.

La primera acció de la Fundació serà la tornada de les lligues professionals, competició que estava en marxa quan es va aturar el passat 21 de gener per solidaritat amb la societat valenciana.

Els pròxims dies, la Fundació publicarà la nova programació de partides, encara que el més probable és que les lligues reprenguen tan prompte com es puga, és a dir, en una jornada intersetmanal.

El que sí que està clar és que estes partides es disputaran a porta tancada i garantint les màximes mesures de seguretat.

La Fundació vol agrair que la demanda d’equiparar la pilota amb la resta d’esports que estaven competint al seu màxim nivell haja sigut satisfeta i s’haja tingut en compte les singularitats de la pilota valenciana, l’esport autòcton dels valencians que, a més, és considerat com a BIC.

Això no obstant, des de la Fundació s’insta a l’Administració a continuar defenent la pilota d’elit amb l’elaboració d’un marc jurídic que protegisca als jugadors de primera línia i així evitar que davant altra situació imprevista, com en este cas una pandèmia, la pilota d’elit puga seguir amb la mateixa equiparació legal que la resta d’esports professionals.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.