La Platja-Can Pinedo, oberta fins el 30 de setembre

L’any passat es van registrar 18.999 usuaris d’esta dotació municipal

La Platja Can 2022, activa en Pinedo, romandrà oberta fins al pròxim 30 de setembre, perquè les persones propietàries de mascotes puguen gaudir de les platges de manera sostenible i respectuosa amb l’entorn, amb la resta d’usuaris, i amb els propis animals. Està en servici en horari de 09.30 a 19.30 hores sobre una superfície de 9.900 metres quadrats.

L’any passat, 2021, es van registrar 18.999 usuaris d’esta dotació municipal, que va ser ampliada en eixa temporada en un 50%, en constatar el volum de demanda del servici per part de la ciutadania. Dos anys abans, en 2019, Platja-Can ja havia obtingut la Q de Qualitat Turística, per la qual cosa la platja està certificada. 

Esta platja està reforçada en la neteja de l’arena i en l’anàlisi de mostres d’aigua i arena. El servici de vigilància i gestió es realitza a través de contractació oberta; i les labors de socorrisme i salvament les presta Creu Roja. I pel que fa als recursos materials, està acotada i segregada de la resta de la platja de Pinedo mitjançant postes i cordada.

L’àrea per a les mascotes està senyalitzada amb un punt d’informació, on se subministren elements d’higiene i d’informació. I, a més, oferix una passarel·la i dutxa específica per a gossos. Les persones usuàries tenen accés a les condicions de l’estada també en una sèrie de cartells informatius. Quant a la resta de la platja, igual que les altres platges urbanes de València, compten amb elements com a quiosc, hamaques, dutxes i papereres. 

L’ús de la zona delimitada Platja-Can està recollit en els articles 35 i 36 de l’Ordenança de Platges de l’Ajuntament de València. En ells s’assenyala que els gossos hauran de tindre i portar la seua documentació actualitzada (passaport veterinari i targeta d’identificació) i hauran d’estar controlats i subjectes en tot moment en la zona senyalitzada, per a això es disposa d’estaques amb farratge. A més, els gossos potencialment perillosos hauran de dur morrió.

Cada propietari seran responsable dels possibles danys que cause el seu animal, i estarà obligat a recollir els excrements, tal com establix l’Ordenança Municipal Sobre Tinència d’Animals. També s’exigeix als amos i propietàries de les mascotes l’obligació de vetlar per a no causar molèsties a la resta de persones usuàries, i respectar la zona de sis metres amb l’aigua. El personal de platja podrà controlar en qualsevol moment el xip dels animals.

Comenta la notícia