La platja de Meliana esdevé una opció tranquil·la en època COVID

La platja de Meliana està funcionant amb normalitat i ha esdevingut una opció tranquil·la i familiar per a passar els dies d’estiu en l’època de crisi sanitària motivada per la COVID-19. Un aspecte molt important és que el distanciament social entre les persones usuàries i els diferents grups o famílies està funcionant sense que s’hi produïsquen aglomeracions.

Com destaca la regidora de Medi Ambient, Rosa Peris, “per la ubicació, l’amplitud de la zona d’arena i la distribució dels espais, com ara els aparcaments o els accessos, es tracta d’una platja fàcil de gestionar i on també és fàcil mantindre les distàncies”. Així, només s’ha hagut de restringir l’accés amb vehicle en moments molt concrets algun diumenge i en hora punta quan s’han saturat les zones d’aparcament. I, com puntualitza la regidora, “en la mesura que han anat eixint vehicles de la zona de seguida s’hi ha tornat a permegtre l’accés. Independentment d’això, l’accés a peu o en bicicleta no ha patit cap restricció“. En aquest sentit, cal destacar que la platja de Meliana és ideal per a anar-hi en bici, ja que està molt ben connectada per l’Anell Verd metropolità, que recorre una bona part de la seua franja litoral.

A més, la platja de Meliana compta amb servei de vigilància i socorristes; diferents accessos a l’arena, uns quants dotats amb rentapeus; nombrosos punts de recollida de residus, aparcabicis i panells informatius. El servei de neteja de l’arena correspon a la Diputació, amb una programació àmplia a través de l’Àrea de Medi Ambient. D’altra banda, la retirada dels residus correspon a la contracta municipal i l’Ajuntament hi destina un programa d’ocupació específic per a la temporada d’estiu.

Així, detalla la responsable: “enguany, des de l’Ajuntament hi hem destinat nou persones a tasques de neteja, informació i ordenació i vigilància dels aparcaments, en tres torns de tres persones. A més de les quatre persones joves contractades per la Generalitat per a les tasques específiques d’informació de les normes pròpies d’acord amb els protocols fixats per a l’ús de la platja durant la crisi sanitària”. Tot aquest personal està coordinat per la Policia Local i, en el cas del personal contractat per la Generalitat, també per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

Finalment, Peris conclou: “l’oferta de platja es pot completar amb un passeig per l’horta i amb la interessant oferta de restauració que s’oferix al nucli de Meliana i, molt especialment, al nucli de Roca, a uns centenars de metres de la platja“. Des de l’Ajuntament ja s’ha pres nota també d’algunes millores de cara a l’any que ve, com ara rectificar la ubicació concreta d’alguns rentapeus que, per a aquesta temporada, ja s’han tret més a prop de les zones d’aparcament i més protegits de l’envestida dels temporals de mar que tradicionalment danyaven la infraestructura.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.