La Policia Local d’Alaquàs atén a més de 200 consultes diàries de la ciutadania i ha interposat 190 denúncies des que es va activar l’Estat d’Alarma

La Policia Local d’Alaquàs fa balanç de les principals actuacions realitzades des que va començar l’Estat d’Alarma. Entre les dades recopilades, destaca la multiplicació dels serveis que els efectius presten actualment a la ciutadania, entre ells, sobre tot, el relatiu a la labor informadora i assistencial. Són centenars de cridades realitzades per part de la ciutadania que arriben al retén de la policia sol·licitant informació actualitzada sobre les mesures relatives a l’Estat d’Alarma. Es calcula que diàriament es recepcionen prop de 200 consultes, que acumulades des de l’inici fan més de 5.000 atencions telefòniques.

A més d’aquestos serveis i en coordinació amb les directrius establides pel Ministeri de l’Interior, la Policia Local continua amb les tasques de control per al compliment de l’Estat d’Alarma. Tot i que la majoria dels veïnes i veïnes d’Alaquàs compleix amb l’ordre de confinament, s’han interposat 190 sancions, només durant divendres passat, dissabte i diumenge es van interposar 60 denúncies per incompliment de confinament; totes elles han sigut traslladades a la Delegació del Govern qui es l’encarregada de la tramitació.

Tot això sense oblidar les funcions habituals del cos policial de seguretat ciutadana que en les diferents intervencions realitzades ha suposat 10 detencions per delictes contra la propietat, lesions i contra la salut pública. També continua el dispositiu especial d’atenció a les víctimes de violència de gènere, els recursos i la vigilància del qual es mantenen al 100% donada la situació d’alerta actual.

Globalment han hagut 632 intervencions policials en tasques com ara suport logístic, seguretat ciutadana, col·laboració serveis humanitaris, etc. És important destacar que la Policia Local està desenvolupant un paper actiu dins del circuit de solidaritat pel qual diferents ciutadans fan arribar materials que posteriorment són distribuïts en farmàcies, residències, centre de salut i supermercats. En la mateixa línia s’han multiplicat els serveis de col·laboració amb el voluntariat i s’han dut a terme diferents labors de precintat de zones d’ús públic.

Igualment en estreta col·laboració amb els Serveis Socials, la Policia Local auxilia a diferents persones que manquen de domicili sent traslladades a les dependències municipals habilitades a aquest efecte, per a les persones sense llar.

Finalment i sempre que els serveis de seguretat ciutadana ho permeten, a les 20:00 hores, els diferents efectius de la Policia Local procedeixen a unir-se a la ciutadania fent sonar les seues sirenes, en agraïment a tots els col·lectius que estan lluitant front a la situació actual i en suport a la col·laboració de la ciutadania, especialment als xiquets i xiquetes de la població.

Tot un treball que s’ha vist reforçat amb l’ampliació de la plantilla. És important destacar que gràcies a la celeritat en els processos selectius duts a terme pel Ajuntament d’Alaquàs es va poder incorporar 6 agents a la plantilla amb caràcter previ a la declaració de l’Estat d’Alarma, el 9 de març, i en substitució del recentment jubilats, la qual cosa ha permès afrontar la situació actual amb tots els agents possibles disponibles.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.