La Policia Local d’Alberic i la Guàrdia Civil investiguen l’enverinament de gats al municipi

L’aparició de més de cinc gats morts en les darreres setmanes a Alberic ha despertat l’alarma i el malestar entre el veïnat. Segons expliquen des de la Policia Local d’Alberic, “ja van més de cinc gats els que han mort a causa de l’enverinament, i tots ells han aparegut per la zona de la plaça Mestre Leopoldo Magenti”.

Segons les fonts policials, alguns dels animals vivien al carrer i altres eren la mascota de veïnes i veïns. La repetida aparició de verí als menjadors del carrer ha provocat que la Policia Local del municipi, conjuntament amb la Guàrdia Civil, inicien una investigació per a identificar la persona o les persones responsables i acabar amb aquesta pràctica que atempta greument contra el benestar animal.

D’acord amb la definició de les veïnes i veïns que coneixen la situació i de la mateixa Policia Local, el verí utilitzat és de color verdós i d’aspecte granulat, molt semblant a l’utilitzat contra les plagues de bavoses i caragols.

INFORMACIÓ VETERINÀRIA

Com a primer efecte, estos granulats irriten la mucosa gàstrica provocant salivació i vòmits en els animals i diarrea verdosa o blavosa. A partir del moment en que el compost és absorbit per la mucosa gàstrica apareixeran altres símptomes com són els tremolors musculars i fins i tot convulsions. Els animals poden presentar febres altes, amb temperatures superiors als 42°.

Normalment els signes clínics apareixen ràpidament, entre els 15 minuts i les 3 hores després de la ingesta d’aquests productes. Els efectes a nivell nerviós apareixen en forma d’ansietat, tremolors musculars, irritabilitat, al·lucinacions, marxa amb extremitats rígides, incoordinació semblant a un estat d’embriaguesa i, de vegades, presenten somnolència i disminució de la consciència, apareix també nistagme (moviment dels ulls) i dilatació pupil·lar. També es veu afectant el sistema cardiorespiratori, el que provoca taquicàrdia, mucoses pàl·lides i congestives i hipersalivacions amb saliva normalment espessa i espumosa.

Per tot això és imprescindible que, davant el dubte d’ingesta, s’acudisca a un centre veterinari ja que, si l’animal sobreviu a les primeres 24 hores després de la ingesta i rep un adequat tractament tan prompte com es puga, el pronòstic pot ser favorable.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.