La policia local de l’Albal imparteix un curs pilot de defensa personal en l’IES Albal

Davant la proximitat de les festes patronals de Santa Ana era el moment oportú per a promoure un curs pilot de defensa personal

Un curs pilot al qual van assistir prop d’una vintena de joves i, donat l’èxit, es repetirà periòdicament en el centre educatiu

Ahir en l’IES Albal, la Policia Local va impartir una prova d’un curs pilot sobre defensa personal a les alumnes, per a previndre possibles agressions, en el qual van aprendre nocions bàsiques de tècniques de defensa personal.

Al curs va assistir, l’alcalde i regidor de seguretat ciutadana, José Miguel Ferris, que va agrair la disposició de la policia per a estar sempre al costat del ciutadà: «És una iniciativa molt important perquè les joves tinguen nocions de defensa personal i sàpien reaccionar enfront d’una situació de perill».

Les festes patronals de Santa Ana estan molt a la vora i la Policia Local d’Albal i l’Ajuntament, han considerat que era el moment oportú per a promoure un curs pilot de defensa personal en l’IES Albal. Un curs, en el qual han donat l’oportunitat a les estudiants que conegueren, de la mà dels professionals, tècniques bàsiques per a saber què fer si es troben en una situació incòmoda o de perill.

Els instructors encarregats d’impartir aquests cursos, a més de les tècniques, també s’encarreguen de proporcionar escenaris pràctics i simulacions per a ajudar les participants a aplicar l’aprés en situacions de la vida real. En aquests casos és molt important saber controlar i gestionar el pànic i la por, augmentar la confiança en la capacitat de defensar-se i observar l’entorn per a reconéixer comportaments sospitosos i possibles perills.

Un curs pilot al qual van assistir prop d’una vintena de joves i que, donat l’èxit, es repetirà periòdicament en el centre educatiu. Les alumnes d’IES Albal van seguir atentament els consells teòrics i pràctics dels agents i van aprendre nocions bàsiques, que un moment donat, poden ser de vital importància per a saber respondre a una situació d’emergència.

El cap de la Policia Local d’Albal, Rafael Blasco, considera que «amb aquests cursos el que es busca és conscienciar a la gent jove, ja que cada vegada s’incrementen més les agressions sexuals, i a més de saber respondre i defensar-se, també és molt important saber previndre les situacions de perill».

Els agents els van ensenyar a realitzar una sèrie de tècniques com golpeos defensius i d’evasió, tàctica de carrer, els van recomanar evitar allunyar-se de zones concorregudes buscant la foscor, anar sempre acompanyades i no acudir a cases o llocs abandonats.

A més, també van posar l’accent, a tindre sempre controlat el got del qual s’està bevent, per a evitar que siga manipulat i puguen introduir substàncies narcòtiques o de submissió química. Davant qualsevol situació de perill, els agents van recomanar telefonar al 112 i en cas d’urgència al carrer sempre usar la paraula FOC.

La Policia Local i l’Ajuntament, tenen la intenció de fer extensius aquests cursos de defensa personal, també als alumnes, ja que ells també estan exposats, cada vegada més, a agressions

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.