La Policia Local de l’Alcúdia estrena dos cotxes híbrids i la seua primera unitat canina

L’Ajuntament de l’Alcúdia presenta dos nous vehicles adquirits per a renovar imodernitzar la flota de la Policia Local i poder donar així un millor servei a la població pel que fa a les situacions on es necessita un cotxe d’alçada especial que es podenpresentar i pel benefici de tota la ciutadania.

Els nous cotxes són un Toyota RAV 4 híbrid, que permet reduir la contaminació i L’estalvi en el cost de combustible. L’altre cotxe es tracta d’un Toyota HILUX, que presenta un servei al mitjà rural i els dos permeten accedir a llocs o situacions més complexes que es poden presentar als agents de policia, com per exemple amb les pluges torrencials passades, on gràcies a l’altura dels cotxes els vehicles van poden arribar a realitzar nombrosos avisos que altres cotxes no ho podrien haver aconseguit.

D’altra banda, la Policia Local ja disposa de la seua primera unitat canina (UCAN).

La UCAN donarà suport als serveis de lluita contra el consum de drogues en llocs públics del municipi.

L’estrela de la unitat és Roma, una gossa pastor belga malinois d’un any i dos mesosprocedent de pares amb línies de treball belga i txeca, una subespècie de gos pastor belga, especialment criat per a donar suport i servei com a gos policia, militar, per a la detecció de narcòtics i explosius, cerca de persones i un llarg etc.

La gossa de la unitat UCAN està ensinistrada, entre altres moltes coses, per a assenyalar de forma passiva a qui porta algun tipus de substància, arribant inclòs a assenyalar amb el seu nas el punt exacte on es troba la substància.

A més, és un animal completament socialitzat que gaudeix de la companyia dels xiquets, podent realitzar així tasques educatives als centres escolars.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.