La Policia Nacional deté a deu persones relacionades amb la compra d’inscripcions fraudulentes en el padró

En tres anys figuraven fins a 38 persones diferents, en la seua majoria estrangeres, empadronades en un mateix domicili d’aquesta localitat valenciana, on realment no residien

El fill del propietari de l’habitatge va falsificar la signatura del seu pare per a realitzar els empadronaments, pels quals cobrava entre 150 i 300 euros

L’objectiu era presentar l’empadronament fraudulent en diferents administracions públiques per a regularitzar la seua situació a Espanya i obtindre la targeta sanitària

Agents de la Policia Nacional han detingut a deu homes, d’origen espanyol, marroquí i algerià, com a presumptes autors d’un delicte de falsedat documental, en relació amb la compra d’inscripcions fraudulentes en el padró municipal de L’Alcudia (València).

La investigació policial, duta a terme per la Brigada Local d’Estrangeria i Fronteres de la Comissaria de Policia Nacional d’Alzira-Algemesí es va iniciar després de tindre coneixement que en un habitatge de la localitat valenciana de La Alcudia figurava un elevat nombre de ciutadans estrangers empadronats, així com un continu tràmit d’altes i baixes en el padró.

Concretament, en tres anys s’havien donat d’alta 38 persones diferents i en el moment en cas que es dugui a terme les perquisicions policials, 26 estaven inscrites en el citat domicili, sense realment residir allí.

Les indagacions dels agents han permés esbrinar que el fill del propietari de l’habitatge hauria falsificat la signatura del seu pare, sense tindre aquest coneixement d’això, per a realitzar els empadronaments fraudulents, pels quals cobrava als interessats entre 150 i 300 euros.

Posteriorment, els qui pagaven per ells, presentaven eixa documentació davant diferents administracions públiques amb la finalitat de regularitzar la seua situació a Espanya i per a obtindre la targeta sanitària del servei valencià de salut.

Per tot això, els agents han detingut a un total de deu persones com a presumptes autores d’un delicte de falsedat documental. A més, el fill del detingut ha sigut proposat per a una sanció de 100.007 euros, a l’empara de la Llei orgànica 4/2000, que considera una infracció molt greu consentir la inscripció d’un estranger en el Padró Municipal per part del titular d’un habitatge habilitat per a tal fi, quan aquest habitatge no constituïsca el domicili real de l’estranger, obtenint un benefici econòmic d’això.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.