La regidoria d’Igualtat de Picassent reprén el Cicle Café Tertúlies

La regidoria d’Igualtat reprén el Cicle Café Tertúlies – Altres mirades amb la projecció del documental “El proxeneta””

L’acte tingué lloc a la Casa de Cultura de Picassent  i, emmarcat en la commemoració del Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i la Tracta de Dones, Xiquetes i Xiquets, va comptar amb la presència de Mabel Lozano, la directora del documental amb qui els assistents mantingueren posteriorment un col·loqui.

El Cicle Café-Tertúlies és una activitat de caràcter mensual que s’inclou a la programació habitual de l’àrea d’Igualtat. I en esta ocasió, s’ha encetat la temporada amb la projecció de “El proxeneta”, una pel·lícula documental dirigida per Mabel Lozano. Més de 40 persones van acudir a la jornada, mostrant el seu interés, i especialment, el seu rebuig cap a aquesta xacra social. El documental aborda la realitat del sistema prostitucional, posant el focus en la figura del proxeneta, ja que recull una narració real de Miguel “El músico”. Un recorregut per més de 30 anys de proxenetisme, mostra la violència i explotació cap a les dones que impregna tot aquest sistema. 

Després de la projecció, la directora del film va dirigir el col·loqui i debat posterior, interpel·lant el públic assistent, qui va manifestar especialment l’impacte que produeix la narració de “El músico”.  “Ens trobem davant un relat que remou la consciència i ens obliga a reflexionar sobre l’explotació de les dones, una forma de violència que malauradament encara és una realitat”, afirma la regidora d’Igualtat, Belén Bernat. . 

Temps per al debat i la reflexió

El debat i les reflexions del públic van versar sobre la necessitat d’abordar una educació sexual de qualitat, la inevitable relació entre prostitució i tracta de dones, la impunitat dels victimaris (així com els va definir la directora) del sistema prostitucional, o l’estigma que encara recau sobre les dones que es troben en situació de prostitució. 

Mabel Lozano, que és experta en la matèria i es troba actualment treballant en nous projectes també relacionats amb la tracta de dones, va abordar la temàtica des d’una perspectiva molt ampla, tractant de mostrar les diferents facetes d’aquest fenomen, fent visible la complexitat del seu abordatge i posant de manifest que és una forma més de violència cap a les dones a la que hem de donar resposta a tots els nivells.

 La valoració dels i les assistents, una vegada finalitzat l’acte, va ser molt positiva. 

Comenta la notícia