La ressonància de Torrent, la primera instal·lada fora d’un hospital

La ressonància de Torrent, la primera instal·lada fora d’un hospital, evitarà el desplaçament de 155.000 persones a València

Aquest nou equip, instal·lat en el Centre d’Especialitats de Torrent, permetrà realitzar unes 6.000 ressonàncies el primer any

Es tracta del primer centre d’especialitats que compta amb una ressonància magnètica

El conseller de Sanitat ha visitat el Centre d’Especialitats de Torrent i les obres del futur centre de salut de Torrent III

Sanitat inverteix 1,5 milions d’euros en el centre de salut Torrent III, les obres de la qual finalitzen a principis de 2023

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha visitat les obres de construcció del nou centre de salut de Torrent III, que actualment es troben en marxa, i el Centre d’Especialitats de Torrent, en el qual s’ha instal·lat una ressonància magnètica, que entrarà en funcionament aquesta setmana.

Durant la seua visita, el titular de Sanitat ha estat acompanyat per l’alcalde de Torrent, Jesús Ros, la gerent del departament de salut de València- Hospital General, Inmaculada Renart i la resta de l’equip directiu.

Segons ha destacat el conseller de Sanitat “es tracta del primer Centre d’Especialitats en tota la Comunitat Valenciana que compta amb ressonància magnètica, la qual cosa suposarà un gran avanç a nivell assistencial per al municipi de Torrent. De fet, aquest nou equipament permetrà realitzar unes 6.000 ressonàncies el primer any, i evitarà que prop de 155.000 pacients de Torrent, Picassent, Montserrat, Real, Paiporta i Picanya hagen de desplaçar-se a València per a la realització de proves diagnòstiques per imatge”.

Per a la instal·lació d’aquest equip ha sigut necessària la realització d’obres d’ampliació en el Centre d’Especialitats. Les obres han consistit en la construcció d’una nova edificació en el solar contigu i una reforma, que s’ha dut a terme en la planta baixa del centre actual. El pressupost de les obres ascendeix a 181.000 euros.

El conseller de Sanitat ha destacat que “des de la Conselleria de Sanitat s’està realitzant una intensa labor per a modernitzar i millorar els equips d’alta tecnologia de la sanitat pública valenciana, i la instal·lació i posada en marxa d’aquesta ressonància és un exemple d’això”. En aquest sentit, el departament de salut València Hospital General comptarà també amb dos acceleradors lineals, un angiógrafo vascular, un equip de braquiterapia i un equip d’hemodinàmica gràcies al Pla Inveat.

Nou centre de salut de Torrent III

D’altra banda, Miguel Mínguez ha visitat les obres de construcció del nou centre de salut de Torrent III, que han comptat amb una inversió de 1,5 milions d’euros i està previst que finalitzen a principis de 2023.

El nou centre sanitari se situarà en uns locals que han sigut cedits per l’Ajuntament de Torrent i que ocupen la planta baixa i entreplanta d’un edifici situat en l’avinguda Atlanta-96. La superfície total construïda és de 1.067 metres quadrats.

Segons ha explicat el conseller “la construcció d’aquest nou centre permetrà donar cobertura i suport assistencial als altres dos centres sanitaris que hi ha a Torrent. A més, suposarà per als veïns de Torrent una millora de la qualitat assistencial, ja que s’ampliaran els serveis mèdics”.

En concret, el nou centre de salut disposarà de 8 consultes de medicina general, 4 consultes d’infermeria, 2 consultes de pediatria, 1 consulta d’infermeria pediàtrica i 1 consulta de matrona. A més, disposarà d’un gimnàs maternal i sala d’extraccions.

Quant a la distribució del centre, en la planta baixa se situaran la zona de recepció i els vestuaris, les àrees d’extraccions i l’àrea de pediatria, així com l’àrea de serveis generals, independitzada de la resta d’espais i amb un accés directe.

D’altra banda, en la entreplanta es preveu la ubicació les consultes de medicina general i infermeria. A més, se situarà l’àrea maternal, el despatx del treballador social i la resta d’espais de l’àrea administrativa.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.