La sequera causa pèrdues històriques a la Comunitat Valenciana que posen en perill cultius i ramaderia

La sequera extrema que està patint la Comunitat Valenciana causa pèrdues històriques que posen en perill la continuïtat de cultius i ramaderies.

Davant d’aquesta situació, l’Associació Valenciana d’Agricultors reclama a les administracions que establisquen ajudes directes per als productors.

Davant d’aquesta situació, l’Associació Valenciana d’Agricultors reclama a les administracions que establisquen ajudes directes per als productors potencien la reutilització d’aigües depurades i posen en marxa canalitzacions a les explotacions afectades per poder salvar els animals i les plantacions.

El raïm de moscatell d’Alexandria de La Marina viu el seu pitjor any a causa de la sequera extrema. Les precipitacions dels últims dotze mesos han estat mínimes, representant només una sisena part dels nivells normals. Això ha provocat que milers de ceps estiguen totalment secs. Amb previsions de pèrdues de collita properes al 100% i fins i tot la mort de plantacions.

El president de l’Associació Valenciana d’Agricultors, Cristóbal Aguado, ha visitat plantacions de raïm de Moscatell a Teulada per comprovar els danys en primera persona. Aguado ha instat les institucions autonòmiques, nacionals i europees a posar mesures. 

Així, AVA-ASAJA constata que els cultius de raïm, d’ametlles i oliveres estan patint problemes de producció a causa de la falta de pluges, seguint els passos dels cereals de secà. L’organització agrària assenyala que les restriccions de reg que s’estan implantant a la Comunitat Valenciana amenacen amb reduir la collita també en les parcel·les de regadiu. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.