La Setmana de la Dona de Foios, una reivindicació per a avançar en la igualtat

De l’1 a l’11 de març, la Regidoria d’Igualtat, en col·laboració amb entitats del municipi i altres regidories. Han preparat una completa programació amb motiu del 8M

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Foios, en col·laboració amb diferents entitats del municipi i altres regidories del consistori. Han preparat una Setmana de la Dona en la qual es tornarà a reivindicar la necessitat d’avançar en la igualtat. De l’1 a l’11 de març, i amb motiu del 8M, Dia Internacional de la Dona. Foios visibilitzarà la importància que tota la societat s’implique en una igualtat real i efectiva entre homes i dones.

Així, la programació arrancarà el dimecres, 1 de març, amb una Conferència a la Casa de Cultura. Que serà d’entrada lliure fins a completar aforament (18.00 h); mentre que l’endemà, la sala d’actes de l’Ajuntament acollirà la xarrada ‘La felicitat i el sentit de la meua vida’, organitzada per l’Associació Tyrius (18.00 h). I aquesta mateixa associació inaugurarà, el divendres 3 de març, a les 18.00 h, l’exposició fotogràfica ’25 anys Tyrius’ a la sala d’exposicions Fernando Barrachina.

5 de març homenatge a les dones

La Setmana de la Dona de Foios continuarà el 5 de març amb un homenatge a les dones, que tindrà lloc, a partir de les 17.00 hores, a la Casa de Cultura, de la mà de l’Associació Dones de Foios; així com amb la iniciativa ‘Esport i Dona‘, que organitza la Regidoria d’Esports, el 6 de març a les 10.00 hores.

El mateix 8 de març, se celebrarà la marxa i manifestació pels carrers de Foios, que arrancarà a les 11.00 hores des del parc Rei en Jaume. A més, a les 14.00 hores, l’Associació Dones de Foios prepararà calderes. Una acció que es repetirà l’endemà, també a les 14.00 hores, però aquesta vegada de la mà de Tyrius. Les calderes es repartiran entre les persones sòcies de cadascuna de les associacions. 

Així mateix, el 9 de març, a les 16.00 hores, el saló del Centre de Majors serà l’escenari de ‘Los Golpes’, una iniciativa d’audició musical.

Finalment, el 10 de març, a la sala d’exposicions Fernando Barrachina, serà el torn de la subhasta de l’exposició fotogràfica ’25 anys Tyrius’, a les 18.00 hores; mentre que el dissabte, 11 de març, serà el torn de la ruta de Dones del Carraixet, organitzada per la Mancomunitat del Carraixet, que eixirà de Foios a les 10.00 hores, i conclourà al municipi de Bonrepòs i Mirambell.

La regidora d’Igualtat, Mónica Chirivella, ha animat a tota la ciutadania a “participar de totes les activitats programades”. A més, ha recordat que “es poden sol·licitar les banderoles feministes per a penjar als balcons”.

Es pot sol·licitar a través d’aquest enllaç: https://forms.gle/jodjpXqakFQ4mhd46. Es prioritzarà a les persones que es van quedar sense banderoles l’any passat.

La igualtat als centres educatius

A més, s’està desenvolupant en els dos col·legis de Foios el projecte ‘3 X LA IGUALTAT‘ amb l’esportista Anna Gòmez. Dirigit a l’alumnat de 5é i 6é de Primària, l’objectiu és incentivar la pràctica esportiva des d’edats primerenques, però també empoderar i conscienciar de la importància de la igualtat en l’esport.

En aquest sentit, el projecte es divideix en tres fases: una jornada formativa sobre l’esport igualitari; una altra jornada en la qual l’esportista Anna Gòmez ha fet una xarrada i s’ha realitzat un torneig de bàsquet 3×3; i finalment, la posada en marxa d’un concurs de Rap per la Igualtat, l’estrena del qual tindrà lloc el pròxim 21 d’abril.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.