La tornada a l’escola serà la més cara en vint anys

Entrant al mes de setembre, l’operació tornada és una realitat. Per a les famílies amb xiquets, a més, enguany serà la tornada a l’escola més cara dels últims 20 anys. La pujada de la inflació ha provocat que els preus del material escolar puge respecte els cursos anteriors. 

Els quaderns i folis han pujat un 23%. Els llibres de text, un 1’5%, mentre que els bolígrafs i llapisseres han augmentat un 4’9% el seu preu. Serà la més cara per ales famílies amb alumnes, que notaran una pujada de preus d’entre el 10% i 15% respecte a l’inici del curs a 2021. Tanmateix, els responsables de les papereries no creuen que les famílies es deixen tants diners de cara al curs proper.

A la Comunitat Valenciana, existeixen molts mecanismes per evitar que el material escolar siga un gran cost per als pares. Els nombrosos abonaments de cada ajuntament, els llibres pagats pel banc de llibres, paquets creats amb material a menor preu i, sobre tot, que les despeses mai son tan grans. 

La inflació afecta a tots els sectors sense excepció. La pujada de preus al material escolar és inevitable, però les nombroses ajudes en este camp estan per a abaratir els costos de cara a la primera setmana de classes a les escoles i instituts de tota la Comunitat. 

Comenta la notícia