La UHD de l’Hospital d’Alzira administra a domicili remdesivir per a evitar complicacions greus per COVID-19 en pacients de risc

És un dels pocs centres hospitalaris públics d’Europa que administra este medicament antiviral en els mateixos domicilis dels pacients

El 94% dels pacients que han rebut el medicament de manera preventiva no han desenvolupat símptomes de la malaltia

La Unitat d’Hospitalització a Domicili (UHD) de l’Hospital Universitari de la Ribera s’ha convertit en una de les primeres d’Europa a administrar l’antiviral remdesivir a pacients de risc en els seus mateixos domicilis.

El remdesivir és un medicament antiviral que s’utilitza per a tractar el COVID-19 i que s’administra per via intravenosa en 3 dosi.

Segons ha destacat el cap de la UHD de l’Hospital d’Alzira, Dr. Pablo Lafuente, “nosaltres utilitzem este medicament de manera preventiva en pacients de risc que tenen una PCR positiva en coronavirus, amb l’objectiu d’evitar que puguen patir complicacions greus de la malaltia, que els porte a ser hospitalitzats o, fins i tot, a ingressar en la Unitat de Vigilància Intensiva”.

Així, la UHD administra este medicament en pacients que presenten malaltia pulmonar crònica, malalties cardíaques o amb el sistema immunitari afeblit per estar en tractament oncològic o per haver rebut un trasplantament, entre altres casos. 

Per a això, compta amb la col·laboració del Servei de Medicina Preventiva del centre hospitalari que, diàriament, creua les dades de les PCR positives de Laboratori amb la seua base de dades de pacients de risc i alerta a la UHD en cas que un d’estos pacients haja donat positiu en COVID-19.

“En aqueix moment, ens posem en contacte amb el pacient per a oferir-li l’administració del medicament, sense que haja de desplaçar-se fins a cap centre sanitari”, ha assenyalat el Dr. Lafuente, qui ha explicat que “és important iniciar el tractament com més prompte millor perquè este funcione i s’eviten complicacions greus de la malaltia”.

En este sentit, cal destacar que, des que la UHD de la Ribera va començar amb l’administració d’este medicament a domicili, al març de 2022, el 94% dels 16 pacients tractats han romàs asimptomàtics a les seues cases i només 1 ha requerit ingrés hospitalari.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.