LA UNIÓ aconsegueix que Puertos del Estado revise les bonificacions als cítrics importats de tercers països

Les protestes dels últims mesos han obtingut finalment el fruit desitjat

La Unió Llauradora informa que Puertos del Estado revisarà en les pròximes reunions de plans d’empresa. Que celebrarà amb les diferents Autoritats Portuàries totes les bonificacions a les importacions de cítrics

La Unió Llauradora informa que Puertos del Estado revisarà en les pròximes reunions de plans d’empresa. Que celebrarà amb les diferents Autoritats Portuàries totes les bonificacions a les importacions de cítrics. Tal com ha insistit aquesta organització agrària al llarg dels últims mesos.

El president de Puertos del Estado, Álvaro Rodríguez, ha contestat en aquest sentit favorable a un escrit remés el passat 19 de febrer pel secretari general de LA UNIÓ, Carles Peris. En el qual sol·licitava l’eliminació de les bonificacions de les taxes portuàries als cítrics importats.

Rodríguez respon que “prenem nota de la seua sol·licitud per a revisar, en les pròximes reunions de plans d’empresa que iniciarem en breu. Aquestes bonificacions amb les Autoritats Portuàries afectades”.

Obrirem una reflexió al voltant de les bonificacions en importació de tercers països de cítrics

Álvaro Rodríguez prossegueix assenyalant que “juntament amb les Autoritats Portuàries implicades. Obrirem una reflexió al voltant de les bonificacions en importació de tercers països de cítrics. Mantenint o potenciant d’altra banda la bonificació de la producció nacional en l’exportació”.

La supressió d’aquestes bonificacions es concretaria en 2025 amb els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat. “Atés que l’aplicació de les bonificacions no pot ser efectiva en tant s’aproven i publiquen en BOE els Pressupostos Generals de l’Estat del corresponent exercici. Treballarem en aquesta iniciativa de cara a la seua inclusió en els pròxims PGE que prepararem en els pròxims mesos. Assegura en l’escrit que dirigeix Rodríguez a Carles Peris.

Suprimir el 40% amb el qual bonifica als cítrics procedents de la importació de tercers països i el del Port de València

Carles Peris, secretari general de la Unió Llauradora i Ramadera, afirma que “el fet que Puertos del Estado, en conjunció amb les Autoritats Portuàries. Analitze i revise les bonificacions als productes importats és una recompensa al llarg i intens treball dut a terme per la nostra organització. És important que els interessos dels ports i dels sectors agroalimentaris. Sobretot aquells que siguen menys deficitaris i que generen un teixit econòmic i social rellevant. Queden alineats en el mateix sentit i no exercisquen de competència perquè s’han de preservar i potenciar els nostres productes essencials i sensibles”.

LA UNIÓ destaca que sense la presentació de propostes per a retirar les bonificacions en diferents fòrums o les nombroses accions de protesta dutes a terme en els últims mesos. Tres d’elles precisament davant les Autoritats Portuàries de Castelló i València, res d’això s’haguera aconseguit.

Cal assenyalar que el Consell d’Administració de PortCastelló s’ha compromés ja. Després de les gestions i mobilitzacions de LA UNIÓ, a suprimir el 40% amb el qual bonifica als cítrics procedents de la importació de tercers països i el del Port de València també ha anunciat que revisarà el sistema de les actuals bonificacions als cítrics importats que se situen en eixe recinte en el 30%.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.