La Unió alerta de la possible presència d’un nou trips virulent en cultius de cítrics del sud d’Alacant i en el caqui de la Ribera

La Unió de Llauradors ha detectat un atac inusual i fort d’un trips en cultius cítrics al sud d’Alacant, procedent d’Àfrica i Iemen, present a Espanya des del novembre de 2020.

També hi ha sospites d’infestació en caquis a la Ribera

Les temperatures hivernals càlides i la humitat han afavorit la seua dispersió a zones de Sevilla, Huelva i el sud de Portugal.

Ara, es busca certificar si ha arribat a la Comunitat Valenciana.

La Unió ha demanat a la Conselleria d’Agricultura que realitze prospeccions en cítrics i caquis per verificar si es tracta d’aquest trips i així poder declarar la plaga i implementar el Pla de Contingència.

Des de La Unió s’assenyala a més la necessitat de reforçar la producció autòctona i reduir la dependència de les importacions per protegir la citricultura europea i minimitzar els costos mediambientals.

El Scirtothrips aurantii afecta més de 70 espècies vegetals, incloent cítrics, alvocats, raïm de taula i caquis, causant danys en els fruits que perden valor comercial.

La Unió reclama al Ministeri que reforce les fronteres per evitar l’entrada de noves plagues per l’augment d’importacions de cítrics, advertint que el comerç global implica una plaga global.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.