LA UNIÓ denuncia que la Conselleria d’Agricultura no publica les ajudes per a pal·liar els danys per fauna salvatge

LA UNIÓ denuncia que la Conselleria d’ Agricultura no publica les ajudes per a pal·liar els danys per fauna salvatge en explotacions agràries 

Augment de la població de conills i senglars, coincidint amb la primavera i amb un període tan prolongat de sequera.

La Unió Llauradora i Ramadera denuncia que la Conselleria d’Agricultura continua sense publicar l’Ordre d’Ajudes prevista per a compensar els danys causats per diverses espècies cinegètiques en la Comunitat Valenciana. En un escenari d’augment de la població de conills i senglars, coincidint amb la primavera i amb un període tan prolongat de sequera. 

LA UNIÓ assenyala que la competència de caça i fauna és de la Conselleria de Medi Ambient. Però la d’establir compensació de danys a les persones afectades competeix a la d’Agricultura. Per això, l’organització agrària insta la Conselleria d’Agricultura a la tramitació urgent de l’ordre de bases reguladores i convocatòria de les ajudes. Considerant a més insuficient la línia pressupostària de 250.000 euros ja publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.  

Una altra de les propostes de LA UNIÓ per minimitzar els efectes de la fauna salvatge és que totes les administracions que tinguen competències implanten un règim sancionador. Per a les persones titulars de finques abandonades que causen danys a cultius confrontants. Segons les dades de l’organització agrària les pèrdues originades pels efectes de la fauna salvatge en el camp valencià durant l’any passat van ser superiors als 45 milions d’euros.

La propera setmana, LA UNIÓ té programada una entrevista amb la consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas. En què li traslladarà també aquesta problemàtica de la fauna silvestre i la seua incidència en el camp valencià.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.