LA UNIÓ i AVA-ASAJA reclamen la publicació immediata de la reducció de mòduls fiscals

Des del passat dia 6 d’abril quan es va iniciar la campanya, encara no s’han publicat

LA UNIÓ i AVA-ASAJA reclamen la publicació immediata de la reducció de mòduls fiscals per a presentar la declaració de la renda d’enguany

La Asociación Valenciana de Agricultores (AVA-ASAJA) i LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders exigeixen al Govern la publicació urgent de l’Ordre ministerial de reducció de mòduls de l’IRPF per diverses circumstàncies excepcionals per al període impositiu de 2021, fonamental per a emplenar i presentar la declaració de la renda d’enguany. Aquestes reduccions fiscals serveixen per a compensar en part les pèrdues ocasionades als llauradors i ramaders durant el passat exercici.

La campanya de la renda es va iniciar el passat 6 d’abril i els llauradors i ramaders de la Comunitat Valenciana segueixen sense conéixer encara hui la tributació dels seus cultius i bestiars, perquè el Govern en aquestes dates ja tan avançades continua sense publicar la normativa en la qual hauria de conéixer-se aquesta informació clau per a confeccionar la declaració de l’IRPF. Aquest retard provoca que la major part dels llauradors i ramaders es troben a l’espera d’eixes reduccions per a confeccionar la seua renda, la qual cosa pot provocar una acumulació de sol·licituds posteriorment en les entitats que tramiten l’IRPF o en el cas que ja l’hagen presentada haver de presentar una declaració complementària.

LA UNIÓ i AVA-ASAJA creuen que les Administracions no haurien d’obrir els terminis de presentació de les diferents sol·licituds fins no tindre tota la legislació aprovada i publicada. “No és lògic que més d’un mes després de l’obertura del termini seguim sense conéixer quins són els mòduls que hem d’aplicar en la declaració de la renda”, assenyalen.

Totes dues organitzacions agràries indiquen també que es mostraran vigilants amb el contingut dels índexs de rendiment net finalment aprovats ja que en els últims anys es produeix massa disparitat de criteris i arbitrarietat en les Ordres publicades. Cal indicar que aquestes organitzacions professionals agràries ja van consensuar fa uns mesos amb la Conselleria d’Agricultura tots aquells cultius i localitats més afectades per circumstàncies climatològiques, fitosanitàries o de mercats (preus) que van afectar la rendibilitat de les explotacions agràries valencianes en l’exercici passat, i que haurien de contemplar-se en aquesta reducció fiscal de la renda 2021.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.