La Unió Llauradora i Ramadera critica les mesures agràries de Planas

La Unió Llauradora i Ramadera ha criticat durament les mesures agràries proposades pel ministre d’Agricultura, Luis Planas. ‘Insuficients i poc específiques per al camp valencià

Consideren que aquestes mesures manquen de l’especificitat necessària per abordar els desafiaments particulars del sector agrari a la Comunitat Valenciana i podrien, en canvi, augmentar el deute ja existent en un sector ja d’ell per ell endeutat.

L’organització agrària sosté que les propostes presentades no reflecteixen les demandes i necessitats expressades pel sector agrari valencià, que porta més de dos mesos mobilitzant-se en cerca de solucions concretes i efectives.

A més, critiquen la falta de coordinació entre diferents ministeris, especialment amb el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO), al qual acusen d’imposar regulacions ambientals poc realistes i desfavorables per al sector agrari valencià. 

També qüestionen la dependència d’algunes mesures europees que podrien retardar-se a causa de processos electorals i canvis en la Comissió Europea.

Malgrat reconèixer alguns aspectes positius en les propostes, com l’exempció de controls per a explotacions de fins a 10 hectàrees, La Unió Llauradora i Ramadera insisteix en la necessitat d’una reforma més profunda de la Llei de la Cadena Alimentària per garantir condicions equitatives per als agricultors.

Exigeixen mesures més concretes i permanents de suport, especialment pel que fa als assegurances agràries i altres subvencions.

Rebutgen la proposta de crear una línia de crèdit per a joves agricultors, argumentant que això només augmentaria la càrrega financera sobre explotacions ja endeutades. En lloc d’això, suggereixen que qualsevol mesura d’aquest tipus hauria de ser sense interessos per ser veritablement efectiva i beneficiosa per al sect

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.