La Unió Llauradora i Ramadera reclama ajuda urgent per afrontar la crisi agrària provocada per la guerra a Ucraïna i la sequera a la Comunitat Valenciana

La Unió Llauradora i Ramadera ha presentat mocions en diversos ajuntaments

Proposant mesures excepcionals per a ajudar les explotacions agràries afectades per la combinació de la crisi a Ucraïna i les condicions climàtiques adverses, com la sequera.

Insten al Consell de la Generalitat a establir una línia d’ajudes urgents per a sectors com el cultiu de raïm de vinificació, olivar, fruita seca de secà i cereals, per compensar les pèrdues econòmiques i els costos addicionals.

També demanen suport econòmic per als ramaders per cobrir costos d’alimentació i aigua per al bestiar.

La persistència de la sequera ha afectat la producció de diversos cultius com el raïm, les olives, les ametlles i els cereals, amb reduccions significatives en la producció i els preus.

L’increment dels costos de producció, especialment en energia i fertilitzants, ha agreujat la situació, afectant la viabilitat econòmica dels agricultors. Malgrat les mesures preses fins ara, els suports als sectors agraris han estat insuficients. La Unió crida a l’acció urgent per evitar un impacte encara major en les zones rurals i demana un suport específic per als sectors més afectats, com el cultiu de secà.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.