La Unitat de Endourología i Litotrícia de l’Hospital La Fe revalida la certificació de Qualitat ISO 9001-2015 i la UNE179003:2013 de seguretat

Endourología i Litotrícia és una Unitat de referència per a cinc Departaments de Salut de la Comunitat Valenciana

En l’últim any aquesta Unitat ha realitzat 1.442 cirurgies i més de 700 litotrícies extracorpòries

La Unitat de Endourología i Litotrícia de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe manté la certificació de qualitat ISO 9001-2015, el major reconeixement sobre gestió de qualitat a nivell internacional, i revalida la de seguretat de la norma UNE179003:2013.

La Unitat Endourología i Litotrícia de l’Hospital La Fe és referència per a cinc Departaments de Salut de la Comunitat Valenciana i compta amb l’última tecnologia per al tractament mèdic i quirúrgic de la litiasi urinària i del tumor urotelial del tracte urinari superior.

Aquesta Unitat, composta per quinze professionals, està especialitzada en el tractament integral de la litiasi urinària i el tractament endoscòpic del tumor urotelial del renyó i urèter. En l’últim any ha realitzat més 5.000 consultes externes, 1.442 intervencions i més de 700 litotrícies extracorpòries.

Des de l’any 2012, aquest servei ha implantat un projecte de gestió de la qualitat total basat en cinc pilars: la gestió per processos, la gestió de la seguretat del pacient, l’anàlisi de l’eficiència de les tècniques, la gestió de la condició crònica litiàsica i la gestió de la qualitat percebuda.

Aquest projecte permet complir amb els principals objectius de la Unitat i els ha proporcionat l’obtenció i manteniment de la certificació ISO 9001:2015 i UNEIX 179003:2013.

“De fet, des de la instauració d’aquest projecte de gestió de la condició crònica litiàsica s’ha aconseguit reduir més d’un 40% la recaiguda de la malaltia litiàsica, disminuint la necessitat de tractament en el pacient crònic”, assenyala el doctor Alberto Budia, cap de secció de la Unitat de Litroticia i Endourologia de l’Hospital La Fe.

Així mateix, la implantació d’un protocol de tractament endourológico per al tumor urotelial del tracte urinari superior permet la conservació de la unitat renal en un 78% dels pacients als quals anteriorment se’ls extirpava el renyó, augmentant la seua qualitat de vida, preservant la funció renal i reduint la possibilitat de requerir diàlisi.

La certificació ISO és una norma de gestió de la qualitat i se centra en tots els elements d’administració de qualitat amb els quals una organització ha de comptar per a complir amb les expectatives i necessitats dels seus usuaris. Per part seua, la certificació UNEIX garanteix l’adequada gestió del risc i la seguretat del pacient reduint la probabilitat que ocórrega un esdeveniment advers.

Comenta la notícia