La Unitat d’Hospitalització a domicili de la Ribera incorpora una infermera gestora de casos

La Unitat d’Hospitalització a domicili de la Ribera incorpora una infermera gestora de casos per a pacients crònics complexos i pal·liatius

Ha permés reduir un 90% el reingrés d’estos pacients a l’Hospital d’Alzira per complicacions en el seu estat de salut

Es tracta de pacients que tenen múltiples patologies, que es troben en una situació de fragilitat i que freqüenten contínuament els serveis sanitaris

La infermera gestora permet realitzar un abordatge integral del pacient, evitant-li desplaçaments innecessaris, disminuint els temps d’espera i millorant la comunicació amb els professionals sanitari

La Unitat d’Hospitalització a Domicili ( UHD) de l’Hospital Universitari de la Ribera ha incorporat la figura de la infermera gestora de casos a la seua cartera de serveis.

Des del darrer mes de gener, esta professional s’encarrega de l’abordatge dels pacients crònics complexos d’altes necessitats i dels pacients amb cures pal·liatives.

S’entén com a pacient complex d’alta necessitat aquell que presenta múltiples patologies (pluripatologia), que es troba en una situació de fragilitat i que freqüenta contínuament els serveis de salut.

D’esta manera, la infermera gestora de casos realitza un abordatge integral d’este tipus de pacients, davant els quals apareix com a únic referent, ja que s’encarrega de coordinar els diferents nivells assistencials (Atenció Primària i Hospital) i els professionals sanitaris dels quals depén el pacient.

Així, s’evita al pacient desplaçaments innecessaris als serveis de salut, se li estalvien temps d’espera i es millora el seu accés i comunicació amb els diferents professionals sanitaris.

Només 55 ingressos en huit mesos

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.