Labora posa en marxa itineraris per a millorar la inserció laboral de persones desocupades de llarga duració i dones

Les actuacions inclouran accions d’orientació, formació, prospecció del mercat laboral i seguiment
Aquestes ajudes formen part del Mecanisme de Recuperació i Resiliència

Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, ha posat en marxa un nou programa dirigit a entitats locals, mancomunitats, pactes territorials per l’ocupació i entitats sense ànim de lucre perquè realitzen accions d’inserció laboral per a persones desocupades de llarga duració i dones desocupades.

A través d’aquestes ajudes, a les persones desocupades de llarga duració i les dones desocupades que residisquen preferentment en municipis de menys de 5.000 habitants se’ls realitzarà un diagnòstic d’ocupabilitat, així com un disseny d’un itinerari individualitzat. Així mateix, també se’ls realitzaran tallers sobre com fer currículums, tendències d’oportunitats professionals i sessions motivacionals. Les persones participants rebran a més una beca per l’assistència i ajudes en concepte de transport i conciliació.

La Conselleria d’Economia Sostenible, a través de Labora, ha apostat per aquest projecte per a donar impuls a l’orientació laboral i fer costat a les persones que més dificultats tenen per a trobar un treball oferint-los tècniques d’ocupabilitat ajustades a les seues necessitats.

Aquesta iniciativa de Labora comptarà amb el finançament de la Unió Europea. a través dels fons extraordinaris del Mecanisme de Recuperació i Resiliència. que s’han dissenyat per a ajudar a pal·liar els efectes de la pandèmia COVID-19.

Comenta la notícia