L’Agrupació Ibn Jafadja de la Societat Musical d’Alzira obté un gran èxit al Monestir de Poblet.

La banda, dirigida per Albert Sánchez, actuà a l’església del cenobi cistercenc acompanyat per l’Alcalde d’Alzira, Diego Gómez.

L’Agrupació Ibn Jafadja de la Societat Musical d’Alzira va obtindre un gran èxit dissabte passat, en el concert celebrat a l’església del Monestir de Poblet coincidint amb la festa de la Germandat del Monestir de Poblet.

Els músics, dirigits pel mestre Alberto Sánchez, obtingueren un èxit clamorós durant la seua actuació amb obres i peces musicals de caràcter religiós, amb marxes fúnebres i de processó com “La Madrugà”, que a petició de l’abat, fra Josep Alegre, varen haver de repetir davant els aplaudiments del públic.

Visita Poblet (4)El concert va estar presentat per l’arxiver municipal, Aureliano Lairón, que va donar unes pinzellades dels llaços que uneixen Poblet amb Alzira. A destacar la interpretació dels Motets de la Setmana Santa d’Alzira amb les veus de dos components de l’agrupació alzirenya: Guillermo Galán i Chema Pérez.

El concert va finalitzar amb la interpretació dels Gojos de Sant Bernat. L’acústica, l’entorn i la presència de la tomba de Jaume I junt amb les melodies i càntics dels músics alzirenys van ser una simbiosi que acabà amb el públic dret aplaudint els músics d’Ibn Jafadja.

A la finalització del concert, el vicepresident de la Societat Musical d’Alzira va lliurar a l’abat Josep Alegre un detall elaborat per Susana Nadal amb la representació de la Mare de Déu de l’Assumpció i motius musicals.

L’alcalde d’Alzira, que va acompanyar en este desplaçament l’expedició musical alzirenya, es va emocionar amb l’actuació del grup musical: “Ha sigut una audició molt emotiva, l’entorn i la música han fet que com a alzireny estiga orgullós de la Societat Musical d’Alzira”.

“Des de l’Ajuntament d’Alzira impulsarem tots plegats la cultura i sobretot les activitats de la Societat Musical, la primera institució cultural del nostre poble”, va recalcar.

Diego Gómez va compartir dinar amb l’abat del Monestir de Poblet, Josep Alegre, amb els representants de la Germandat de Poblet com Josep Lluís Andrés, Aureliano Lairón, i un centenar de “germans” de l’orde de tot arreu.

Abans, dissabte de matí, i acompanyats per Fra Marc Vendrell, l’expedició visità el monestir de Poblet. Diumenge els alzirenys visitaren el monestir de Santes Creus.

 Peu

 

 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.