L’Ajuntament Alaquàs ha iniciat hui el repartiment de poals per a la recollida de residus urbans

WhatsApp Image 2022-04-20 at 2.13.55 PM (1)

Alaquàs ha inaugurat hui dimecres 20 d’abril l’Oficina Inforesidu, el punt d’informació habilitat per l’Ajuntament d’Alaquàs per tal d’informar de primera mà a les veïnes i els veïns sobre la nova campanya d’implantació del contenidor marró. A la inauguració han assistit l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, el Regidor de Gestió de Residus, Desenvolupament Sostenible i Medi Ambient, Sebastián Ruiz, i el Regidor de Cultura, Fran Evangelista.

L’Oficina està ubicada al Mercat Municipal d’Alaquàs i estarà oberta fins al 18 de maig de dimarts a divendres de 9 a 13 hores i els divendres de 17 a 20 hores. El servei compta amb un equip d’educadors mediambientals que informen a la ciutadania sobre com usar el nou contenidor marró de fracció orgànica que eixirà al carrer en maig així com també de totes les fraccions de residu que hi ha al municipi i sobre el reciclatge d’oli domèstic.

Repartiment de poals domèstics per zones

Una de les accions més importants que contempla la campanya és el repartiment de poals domèstics per a la recollida de residus orgànics que ve acompanyat d’un paquet de 10 bosses compostables i un embut per al reciclatge de l’oli. Tot aquest material es reparteix a l’oficina i per evitar esperes innecessàries l’Ajuntament ha establert una recollida per zones. Del 20 al 26 d’abril correspondrà el repartiment a les zones 1 i 2; del 27 d’abril al 3 de maig les zones 3, 4 i 5; del 4 al 10 de maig correspon les zones 6, 7 i 8; i de l’11 al 18 de maig es repartirà a les veïnes i els veïns de les zones 9, 10 i 11. La distribució per zones es pot consultar en aquest enllaç: https://www.alaquas.org/url/0dw34z.

El contenidor marró molt prompte al teu barri

Amb aquesta campanya informativa es vol conscienciar la ciutadania sobre la importància de reconéixer quins són els residus que han de destinar-se a aquest nou dipòsit de reciclatge així com els seus beneficis. Les accions es completaran amb la posada en marxa de tallers, activitats lúdiques i xarrades que ajuden a la ciutadania a reconéixer quins residus han de dipositar-se en els contenidors marrons i a resoldre dubtes que puguen sorgir.

Aquests nous contenidors marrons es col·locaran de manera gradual en diferents zones d’Alaquàs a partir del mes de maig i incorporaran un sistema d’obertura amb pedal per a facilitar-ne el seu ús. Es tracta d’una iniciativa que té per objectiu millorar la pràctica del reciclatge de la matèria orgànica i reduir el dipòsit de residus en abocador  i que contribuirà a generar major compost per a l’agricultura i afavorirà la reducció de la petjada de carboni. La idea és substituir tots els contenidors de fem no seleccionat de color verd per contenidors nous, uns de color marró per a la matèria orgànica i altres de color gris obscur per a tots aquells residus que no són objecte de reciclatge i que no són de matèria orgànica. Cal destacar a més que està previst també incorporar contenidors de recollida selectiva d’envasos així com també de paper i cartró en els punts necessaris.

Enquesta ciutadana

L’Ajuntament d’Alaquàs ha posat en marxa també una enquesta ciutadana per a conéixer l’opinió i inquietuds de la població sobre la gestió actual i futura dels residus urbans i el seu reciclatge. L’enquesta es pot realitzar de manera presencial a l’oficina i també en línia a través del següent enllaç:

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia