L’Ajuntament d’Alberic es converteix en un llenç en blanc per a donar inici a les Falles 2023

Comencen a desempolsar-se els brusons i vestits de fallera i president

Tornen a omplir-se els casals i els pasdobles ambienten cadascú dels racons del poble. Veïnes i veïns d’Alberic, falleres i fallers: estem en falles!

Amb la celebració de la Crida del passat diumenge 26 de febrer. Les sis falles d’Alberic i la Junta Local Fallera del municipi donaven inici a la programació que omplirà els calendaris durant els pròxims dies. Així ho han fet saber les i els representants de La Comissió Local Fallera i les falles El Corral, l’Amistat, Lo Millor, El Fallo i Verge de l’Assumpció tot just abans de donar la paraula a Ainara Boix González, Fallera Major d’Alberic del 2023, des del balcó de l’Ajuntament.

Un llenç en blanc per a donar inici a les Falles 2023

Prèviament a l’anunci de la Fallera Major respecte de l’arribada de les Falles. La façana de la casa consistorial es convertia en un llenç en blanc on Lluerna Creació va projectar les imatges de les i els representants fallers i va simular una Mascletà.

Els actes fallers continuaran el dissabte 4 de març amb la Cavalcada de Disfresses. La qual començarà a les 18:30 hores des de la confluència entre els carrers Ramón i Cajal, Vázquez Mella i Joaquin Costa. El divendres dia 10, a les 18:00 hores, un berenar infantil en la Glorieta a càrrec de l’Ajuntament d’Alberic servirà com a prèvia de les Albaes, que començaran a les 21:00 hores. L’endemà, dissabte 11 de març, el matí s’obrirà amb una macrodespertà a les 08:00h i seguirà a les 12:00h amb la Festa de la Cervesa. A les 21:00h se celebrarà el sopar al recinte firal, el qual anirà seguit de l’orquestra patrocinada per l’Ajuntament: La Màxima.

Amb els monuments ja plantats, el dimecres 15 de març a les 18:00 hores s’iniciarà la Rodà des de la Plaça Constitució. Divendres 17 els màxims representants de la festa visitaran València per a participar en l’Ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats. L’ofrena a la Mare de Déu del Roser tindrà lloc el dissabte 18 a partir de les 18:00 hores.

El diumenge 19 de març se celebrarà la Missa en honor a Sant Josep, a les 12:00h, a la parròquia de Sant Llorenç. A continuació, a les 14:00h es dispararà una Mascletà oferida per l’Ajuntament d’Alberic. Ja de vesprada, a les 19:00h, començarà la Cremà de les falles infantils i grans, tancant-se així l’exercici faller en el qual Ainara Boix González va representar tot el poble d’Alberic.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.