L’Ajuntament d’Alboraia genera una xarxa de suport a Ucraïna amb associacions i ONGs del municipi

La iniciativa Alboraia Solidària està organitzant l’acolliment de persones refugiades i recopilant les accions solidàries d’ONGs i associacions locals

El Consistori municipal ha coordinat una reunió de treball amb les principals organitzacions d’Alboraia que estan col·laborant per a recollir alimentació, roba, medicaments, bolquers, productes d’higiene, entre altre tipus de material per a cobrir les necessitats de la població ucraïnesa. Aquestes agrupacions són les ONG Tira Avant Alboraia Solidària i Juntos per la Vida, la Confraria Oración en el Huerto y nuestra Señora de la Esperanza y del Santo Cáliz i la Comunitat Yùhé, que porten des del principi del conflicte bèl·lic canalitzant totes les ajudes amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alboraia.

Des de la regidoria de Serveis Socials que encapçala Susana Cazorla s’està treballant de manera estreta amb aquestes associacions, així com s’està col·laborant amb la Generalitat Valenciana per a buscar solucions a totes les persones refugiades que estan arribant a la localitat.

Una de les primeres accions ha sigut llançar una campanya per a localitzar habitatge buit i famílies o persones que desitgen acollir, a més de coordinar amb aquestes tres associacions locals tot el material d’enviament a Polònia i el que es repartirà entre les famílies del municipi.

Amb la finalitat d’organitzar l’acolliment i el registre d’habitatge buit, així com el de recopilar informació de qualsevol acció solidària per part de qualsevol altra persona o associació, la regidoria de Serveis Socials ha habilitat a la disposició dels veïns i veïnes dues vies de contacte únicament obertes per a aquests temes. Totes les persones interessades poden escriure un mail a solidaridad@alboraya.com o cridar directament per telèfon al 673 429 380 (de dilluns a divendres de 8 a 15 hores).

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia