L’Ajuntament d’Alzira a través d’Idea atén 4220 demandants d’ocupació en 2021 i gestiona 2209 ofertes de treball

L’Ajuntament d’Alzira a través d’Idea atén 4220 demandants d’ocupació en 2021 i gestiona 2209 ofertes de treball com agència de col·locació

Els alzirenys compten amb este servei d’intermediació entre oferta i demanda des de 2012

L’agència municipal Idea ha atés al llarg del 2021 més de quatre mil persones que busquen feïna i gràcies al seu treball d’intermediació ha capat més de dos mil ofertes de treball. Idea està acreditada des del 2012 com agència de col•locació i actua de manera coordinada amb els serveis públics d’ocupació, un treball que complementa amb les altres àrees de formació, de projectes europeus, de comerç i de suport a l’emprenedor que completen el seu treball.

Diego Gómez,alcalde d’Alzira i responsable d’Idea ha manifestat la satisfacció pels resultats reflectits en la memòria anual i explica que “ estes xifres demostren l’eficàcia d’esta agència com intermediadora en el mercat de treball. Acabem l’any amb bones dades de contractació i la reactivació econòmica que s’ha viscut en l’últim trimestre de l’any 2021, que malauradament  ara s’ha vist aturada per les conseqüències de la guerra” 

Com agència de col·locació, durant el 2021 ha registrat com a nous usuaris 3840 persones desempleades. Prop del 50 % són persones que pertanyen a col•lectius amb dificultats d’inserció i que per tant, acudixen a este servei per a la necessària orientació laboral i 844 ja rebien alguna prestació. Este primer contacte amb Idea els obri les portes a les persones usuàries a l’atenció individualitzada, l’assessorament i orientació laboral, el seguiment d’itineraris d’inserció, la sol•licitud de prestacions, l’actualització de curriculums i la busqueda activa d’ofertes d’ocupació. 

A més de l’atenció a les persones desocupades, també Idea a través de l’agencia de col•locació oferix un servei a les empreses per a donar-li difusió a les seus ofertes i trobar més fàcilment les persones candidates a ocupar un lloc de treball. En este sentit, des de l’agència de col•locació d’Idea s’ha treballat en 892 ofertes d’ocupació i 2209 llocs de treball ofertats. 

El resultat del treball d’Idea com agència de col•locació durant el 2021 es traduiex en 126 contractes per a persones ateses directament per Idea, dels quals 18 són contractes indefinits. Des d’esta àrea s’espera continuar endavant amb esta tasca que enguany es preveu més difícil per la situació econòmica, però que es podria vore compensada amb l’arribada de fons europeus per a dinamitzar el mercat de treball. 

L’alcalde afig en este sentit “hem d’esperar que des de Europa es complisca la promesa d’ajudes anunciades per tal de poder continuar amb el treball marcat i planificat des d’Idea”

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia