L’Ajuntament d’Alzira adequarà l’entorn de l’Ausiàs March amb el pla Reacciona

L’Ajuntament d’Alzira ha rebut una subvenció de 35.000 euros destinada a adequar l’entorn escolar del CEIP Ausiàs March. 

A partir d’ara s’iniciaran les converses amb la direcció del centre escolar i l’associació de famílies del centre i els veïns i veïnes del barri. Per a col·laborar en el disseny del nou entorn escolar.  

Amb estes ajudes Reacciona, el principal objectiu és la pacificació del trànsit al voltant dels centres escolars. Les escoles són llocs replets de vida que atrauen diàriament moltes persones (alumnat, docents, famílies…). Per tant, és necessari promoure alternatives al vehicle particular de combustió. I afavorir els desplaçaments en transport públic, a peu o amb bicicleta, que transformen els entorns escolars en espais més amables i saludables.

Recordem que al mes de setembre de 2023, i coincidint amb el dia sense cotxe. Es va tancar el carrer Concepción Arenal, carrer on està l’entrada al col·legi, al trànsit i l’aparcament el carrer Concepción Arenal, carrer on està l’entrada al col·legi.

Este tancament es feia amb la col·locació de jardineres i bancs enfront de la porta que faciliten l’espera dels familiars i d’esta manera s’unia el col·legi amb el parc infantil de la plaça de la Marina Espanyola en una zona per a vianants, una reivindicació història del centre i de l’AFA d’esta escola. Ara amb esta segona fase, gràcies a esta subvenció del pla Reacciona, s’ampliaran les actuacions amb la presentació d’una solució que integre tota la zona.

L’alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez ha declarat que “una de les prioritats és pacificar el trànsit i crear espais segurs i per als vianants, començant per l’entrada dels centres escolars, per la importància que tenen.”

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.