L’Ajuntament d’Alzira  i Ecovidrio llancen una campanya de foment del reciclatge utilitzant la intel·ligència artificial

La campanya informativa i de sensibilització per a impulsar el reciclatge es farà traves d’una visita presencial porta a porta a més de 2.600 domicilis.

La iniciativa contempla també la possibilitat d’instal·lar nous contenidors, complementaris als ja existents, amb la finalitat d’acostar el reciclatge als ciutadans.

L’Ajuntament d’Alzira i Ecovidrio utilitzen, per primera vegada, la intel·ligència artificial en una iniciativa ciutadana que té com a objectiu incrementar les tones d’envasos de vidre arreplegades a través del contenidor verd. Millorar les seues taxes de reciclatge i mobilitzar als veïns sobre la importància del reciclatge d’envasos de vidre. 

El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible. Fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat que dona suport al compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, ODS.

A través d’Ecovidrio, i en el marc del seu Pla de Transformació Digital, s’han analitzat les dades de recollida diaris dels contenidors del municipi. Eixa informació s’ha posat en context amb variables sociodemogràfiques representatives com ara la densitat poblacional o el consum, entre altres. Els resultats s’han comparat amb els obtinguts en altres ciutats d’Espanya i així s’han identificat les unitats censals d’Alzira en les quals és prioritari actuar perquè potencialment s’està “perdent” recollida selectiva respecte als nivells que caldrien esperar de la zona. Així, l’Ajuntament d’Alzira i Ecovidrio han decidit actuar sobre la zona Centre, en concret en més de 2.600 domicilis. 

CAMPANYA PORTA A PORTA

Els més de 7.000 veïns residents en les àrees identificades rebran una carta en els seus habitatges i un equip d’educació ambiental realitzarà visites als seus domicilis per a proporcionar-los informació sobre la campanya, resoldre dubtes i posar de manifest la importància del reciclatge d’envasos de vidre per al medi ambient i el futur sostenible d’Alzira. 

Fruit de l’anàlisi, es valorarà la possibilitat d’instal·lar nous contenidors verds, complementaris als contenidors ja existents en carrer per a ampliar la infraestructura i facilitar el reciclatge als ciutadans. 

EL VIDRE UN EXEMPLE PERFECTE D’ECONOMIA CIRCULAR 

El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos. De manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Hui dia, es reciclen 7 de cada 10 envasos de vidre al nostre país. 

Un senzill gest, com depositar el vidre en el contenidor verd, es traduïx en nombrosos beneficis ambientals relacionats amb la lluita contra el canvi climàtic. 

Com a exemple, amb només 10 botelles de vidre podem estalviar l’energia que consumix un telèfon intel·ligent durant quasi un any o evitar l’emissió de gasos d’efecte d’hivernacle que genera un cotxe en 15 quilòmetres.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.